A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1728196379.6739.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Codul de bare care ar putea STOPA comertul cu ALIMENTE CONTRAFACUTE
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-09-2012, ora 12:33

Codul de bare care ar putea STOPA comertul cu ALIMENTE CONTRAFACUTE

Articol de Madalina Irimia

Autoritatile spera ca prin o tehnica cunoscuta sub denumirea de cod de bare ADN, mai precis un tip de codificare, vor putea combate aparitia alimentelor frauduloase de pe piata.

Profesorii de genetica de la Colegiul Barnard si-au trimis studentii sa cerceteze pietele in aer liber unde sunt expuse fructe, legume si pestele exotic si sa achizitioneze tot ceea ce este vandut ca si carne de crocodil, scrie financiarul.ro.

Dupa ce au analizat carnea, acestia au descoperit ca nu provenea de la crocodili. Piete sunt pline de astfel de produse contrafacute: de la peste pana la cereale. Oamenii de stiinta si autoritatile cred ca pot, in sfarsit, sa puna capat acestui comert folosind o tehnica care poate identifica speciile din materialul genetic, la fel ca un cod de bare pe o cutie de cereale.

Pentru a demonstra aceasta tehnica, cercetatorul sef de la laboratorul Newark, Matthew Birck, a taiat un patrat mic din capatul din spate al unui peste inghetat, pentru secventierea unei mici mostre de ADN, numita gena CO1, cunoscuta si sub numele de "codul de bare al vietii".

Integral pe realitatea.net

Foto: vinul.ro

     
Tag-uri: cod de bare, tehnica, ADN
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii