ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-01-2016, ora 08:09

Cod GALBEN de ger in aproape toata tara si ninsori in mai multe zone. Cand ia sfarsit valul de frig polar

Articol de Cristian Amariei
Joi ramanem cu vreme foarte rece, geroasa dimineata si noaptea, in cea mai mare parte a tarii. Apar cateva ninsori slabe, mai ales prin centru si nord-vest si vom avea maxime cuprinse in general intre minus 9 si plus 2 grade.
In Dobrogea si Baragan va fi ger in orele diminetii si ar putea se se formeze ceata din loc in loc. Pe timpul zilei va fi extrem de frig si in unele locuri gerul ar putea persista. Chiar si pe litoral, unde miercuri s-au inregistrat zero grade, joi maxima nu va depasi minus 7 grade. Se-aduna norii si, indeosebi la noapte, e posibil sa fulguiasca.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei, gasim vreme geroasa la inceputul zilei, cand poate sa apara ceata, insotita de depuneri de chiciura. Vor fi si conditii de fulguiala si vom avea maxime cuprinse intre minus 8 si minus 5 grade.
In jumatatea nordica a Moldovei e ger in orele diminetii; apoi temperaturile reusesc sa urce spre zero sau 1 grad, cu plus. Va ninge slab din loc in loc, iar vantul va prezenta unele intensificari.

In nordul Transilvaniei si in Maramures asteptam vreme inchisa; ninsori slabe si maxime usor sub limita de inghet. Dimineata si noaptea va fi foarte frig, insa aici nu vorbim despre ger.

In vestul tarii se anunta multi nori; fulguieli sporadice, dar si un pic de soare. Temperaturile, mai ridicate decat in celelalte regiuni, vor ajunge la 3 grade, cu plus.
In centrul Romaniei avem ger cumplit dimineata si din nou dupa lasarea noptii in zona depresionara. Norii vor fi numerosi si vor aduce ninsori slabe. La munte, mai ales pe creste, vantul va sufla cu putere si va spulbera zapada depusa.

In sud-vestul tarii este vreme geroasa la inceputul zilei. La pranz, temperaturile vor fi extrem de scazute in sudul Olteniei; in rest va fi mai bine si maximele vor urca spre 2 grade Celsius. Vantul isi va face simtita prezenta si va spori senzatia de frig.
Sudul tarii va avea si joi un regim termic sever. Dimineata vom avea din nou ger cumplit, ceata si chiciura. In Lunca Dunarii, temperaturile vor ramane sub pragul gerului toata ziua. Va fi cam innorat si nu este exclus sa cada doi-trei fulgi.

Vreme extrem de rece si in zona Capitalei, cu ger in prima parte a zilei si dupa lasarea noptii. In orele diminetii vor fi innorari, ceata si chiciura; apoi se va arata soarele. Vantul va fi putin mai activ, iar la noaptea se va innora si va ninge slab. Maxima prognozata este minus 8 grade, iar vineri dimineata se vor inregistra minus 15 grade.

Si la munte gasim vreme foarte rece, cu ger dimineata si noaptea. Norii se inmultesc si vor aduce ninsori slabe din loc in loc. Vantul va avea intensificari, mai ales in zonele de creasta, unde va spulbera zapada.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Vineri, prin nord, nord-est si centru va ninge; in rest soare, chiciura si ceata. Vantul se porneste din nou iIn Moldova, in Delta Dunarii si la munte, asa ca aici va fi cu mult mai frig decat vor arata termometre.

Sambata: vreme geroasa. Apar ceva innorari, in rest ceata, chiciura si temperaturi extrem de scazute.

Duminica: ger de crapa pietrele. Cel mai rau va fi in sud si sud-est. Maximele ajung la minus 14 grade.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii