A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675225.5444.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Clauzele ABUZIVE ale bancilor pot fi denuntate din 1 octombrie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-09-2013, ora 13:06

Clauzele ABUZIVE ale bancilor pot fi denuntate din 1 octombrie

Articol de Cristian Amariei

Dupa multiple amanari, romanii vor putea in sfarsit sa denunte clauzele abuzive din contractele cu bancile. Clauzele abuzive din contractele de prestari servicii, inclusiv credite bancare, vor putea fi denuntate de la 1 octombrie, deoarece proiectul de ordonanta de urgenta, initiat de Ministerul Justitiei, care amana pana in februarie 2014 NU a fost aprobat de Guvern.

"Guvernul a discutat acest proiect, dar a decis sa nu il aprobe si sa nu mai amane posibilitatea denuntarii clauzelor abuze", au declarat agentiei Mediafax surse oficiale. Potrivit acestora, decizia a fost luata in urma unei discutii cu caracter inclusiv politic in sedinta de guvern.

La inceputul acestui an, Guvernul a decis, prin ordonanta de urgenta ca articolul din Codul de procedura civila care ofera posibilitatea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) sau asociatiilor de protectie a consumatorilor sa denunte in instanta clauzele abuzive si sa le elimine din toate contractele de prestari servicii, inclusiv credite bancare, sa fie AMANAT pana la 1 iulie 2013.

Ce spune ministrul Justitiei

"Aceste dispozitii se refera la posibilitatea reprezentantilor imputerniciti ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor sau a asociatiilor pentru protectia consumatorilor (constituite in anumite conditii prevazute de Ordonanta Guvernului nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor) de a chema in judecata pe profesionistul care utilizeaza contracte de adeziune ce contin clauze abuzive, pentru instanta ca sa dispuna incetarea folosirii acestora, precum si modificarea contractelor aflate in curs de executare, prin eliminarea clauzelor abuzive", spune un comunicat al ministrului Justitiei.

"Aplicarea acestor prevederi nu afecteaza dreptul consumatorului caruia i se opune un contract de adeziune ce contine clauze abuzive de a invoca nulitatea clauzei pe cale de actiune ori pe cale de exceptie, in conditiile legii, in contextul unor actiuni individuale la care avea dreptul si potrivit reglementarii in vigoare la acest moment", precizeaza comunicatul.

Integral pe realitatea.net

Foto: antena3.ro

     
Tag-uri: clauze, banci, clienti
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii