ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-08-2015, ora 09:37

Ciurchea: „Cardul de sanatate va fi obligatoriu cu certitudine din septembrie”

Articol de Cristian Amariei
Asiguratii care nu si-au ridicat cardurile de sanatate mai au la dispozitie aproximativ o luna, urmand ca din septembrie, "cu certitudine", acesta sa devina obligatoriu, a declarat vineri presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Vasile Ciurchea, intr-o interventie la Digi24.

"Asiguratii mai au foarte putin timp sa-si ridice cardurile, pentru ca va veni data cand va putea fi folosit doar cardul. (...) Nu vreau sa dau o data exacta, dar cu certitudine ca luna septembrie va fi luna de folosire doar a cardului", a explicat Ciurchea.

In ultimele doua saptamani a crescut numarul cardurilor activate, dar nu a crescut numarul cardurilor eliberate de la casele de asigurari, Ciurchea motivand ca a fost o perioada de concedii.

La Casa de Asigurari Bucuresti, din cele 14.000 de carduri ramase, aproximativ 2.000 au fost ridicate de asigurati. Astfel ca, impreuna cu cardurile de la Casa Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti, mai sunt 70.000 de unitati nedistribuite.

Vasile Ciurchea a aratat ca sistemul de inregistrare a serviciilor este acelasi, functioneaza si a subliniat ca acest lucru se vede din numarul serviciilor validate, care este intr-o continua crestere.

"In luna iunie am ajuns la peste 8 milioane de servicii acordate cu card, ceea ce inseamna ca in doua luni sistemul a functionat — e adevarat ca nu 100% din timp, au existat si momente cand a raspuns mai greu", a adaugat Ciurchea.

Sursa: agepres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii