A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664434.7203.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Circa 25.000 de rusi, angajati in operatiunile militare in Siria
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-06-2016, ora 09:33

Circa 25.000 de rusi, angajati in operatiunile militare in Siria

Articol de Madalina Irimia
Aproape 25.000 de militari si civili rusi au fost implicati in interventia militara in Siria de la declansarea ei in septembrie 2015, potrivit unei legi adoptate marti de deputatii rusi vizand crearea unui statut de veteran pentru participantii la acest razboi, informeaza AFP.

Este pentru prima oara cand este publicata o cifra oficiala despre numarul militarilor si personalului civil care au luat parte la operatiuni militare in Siria.

Legea confera astfel statutul si avantajele sociale complementare pentru aproape 25.000 de persoane desfasurate la bazele rusesti din Siria in timpul operatiunilor, potrivit ministrului adjunct al Apararii, Anatoli Antonov.

Rusia a intervenit din 30 septembrie in Siria cu aviatie in sprijinul aliatului sau, presedintele Bashar al-Assad. Ea dispune de un aerodrom militar la Hmeimim, in nord-vestul tarii, si de o baza navala la Tartous.

Moscova a recunoscut ca forte speciale rusesti opereaza pe teritoriul sirian pentru a ajuta aviatia rusa sa stabileasca tintele loviturilor destinate grupurilor "teroriste".

Presedintele Vladimir Putin a anuntat in 14 martie retragerea celei mai mari parti a contingentului rus dislocat in Siria, dar Rusia pastreaza totusi instalatii si oameni la fata locului pentru a supraveghea aplicarea incetarii focului, intrata in vigoare in 27 februarie, dar foarte putin respectata, si pentru a continua sa loveasca "obiective teroriste" in Siria.

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: rusia, operatiuni, siria
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii