ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-04-2016, ora 09:12

Circa 1700 de persoane sunt inca date disparute la trei zile dupa cutremurul din Ecuador

Articol de Cristian Amariei
La trei zile dupa cutremurul devastator care a ucis 480 de oameni in Ecuador, circa 1.700 de persoane sunt inca date disparute, ceea ce a starnit furia supravietuitorilor care se confrunta cu lentoarea acordarii de ajutor in ciuda mobilizarii internationale, noteaza agentia France Presse (AFP).

In Ecuador, lovit sambata seara de un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade, cel mai grav din aceasta tara in ultimii aproape 40 de ani, sute de pompieri, politisti, militari si echipe de salvare cu caini cauta printre daramaturi posibile semnale ale unor persoane aflate inca in viata.

Echipe de salvare din Venezuela, Columbia, Mexic, Chile si Spania au venit sa se alature efortului de cautare.

In orasul Manta de la malul marii, foarte afectat de cutremurul de pe coasta Pacificului, o suta de cadavre au fost scoase dintre daramaturi. Totusi, in acest oras de 253.000 de locuitori, a venit o veste buna care i-a mobilizat si mai mult pe salvatori: marti, in zori, o femeie a fost gasita in viata sub ruinele unui centru comercial.

Pana in prezent, in intreaga tara exista 480 de morti si circa 2.560 raniti, a declarat ministrul adjunct de interne Diego Fuentes.

"Dintre cele 2.000 de persoane cautate, 300 au fost gasite", a adaugat el. Peste 800 de cladiri s-au prabusit si multi oameni au fost prinsi sub daramaturi. Aproape 3.000 de supravietuitori au fost cazati in adaposturi de urgenta, mai noteaza agentia France Presse, citata de Agerpres.
     
Tag-uri: cutremur, ecuador, victime
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii