ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
09-06-2016, ora 14:06

Ciolos: Riscul unui Brexit „este mai mare ca oricand”, insa „cred ca decizia britanicilor va fi de a ramane” in UE

Articol de Madalina Irimia
Premierul Dacian Ciolos a declarat joi, intr-un interviu la postul francez de televiziune LCI, ca exista "un risc mai mare ca oricand" ca Marea Britanie sa iasa din Uniunea Europeana, dar si-a exprimat in acelasi timp convingerea ca britanicii vor vota pentru ramanerea in blocul comunitar la referendumul de la 23 iunie.

"Am petrecut cinci ani la Bruxelles in functia de comisar european. Atat cat ii cunosc eu pe britanici, exista un risc (de Brexit — n.r.) mai mare ca oricand", a afirmat prim-ministrul, care a inceput joi o vizita de doua zile la Paris.

"Discutia privind 'mariajul' dintre Regatul Unit si Uniunea Europeana este veche. As spune ca acum exista un risc mai mare ca oricand ca acest lucru (iesirea din UE — n.r.) sa se intample", a spus Dacian Ciolos, care si-a exprimat insa convingerea ca decizia britanicilor, "care gandesc extrem de pragmatic", "va fi de a ramane in Uniunea Europeana".

"Britanicii au sustinut intotdeauna intarirea pietei unice. Exista multe sectoare ale economiei lor care depind de aceasta piata unica, iar iesirea (din UE — n.r.) ar afecta puternic nu doar economia lor, ci societatea in ansamblu", a adaugat el.

Dacian Ciolos a precizat totodata ca "principala chestiune nu este acum atat" rezultatul referendumului de la 23 iunie. "Daca privim aceasta chestiune la nivel european, cu sau fara Brexit, va fi nevoie de o chestionare a functionarii UE si a lucrurilor pe care va trebui sa le facem si pe care nu le-am putut face, din cauza crizei financiare si economice, imediat dupa marea extindere, cand s-a trecut de la 15 la 27 (de membri — n.r.)", a subliniat premierul roman.

"Aceasta reflectie va trebui sa se faca acum. Trebuie sa punem cartile pe masa", a evidentiat Dacian Ciolos.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii