A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727665010.1048.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ciolos: „Este nevoie de o lege a salarizarii unice si o lege de functionare a administratiei publice”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
23-11-2015, ora 09:27

Ciolos: „Este nevoie de o lege a salarizarii unice si o lege de functionare a administratiei publice”

Articol de Madalina Irimia
Premierul Dacian Ciolos a declarat ca este nevoie de o lege a salarizarii unice si una de functionare a administratiei publice, dar acestea trebuie aprobate de Parlament, aratand ca el si ministrii vor discuta periodic cu partidele si grupurile parlamentare pentru a explica si a construi majoritati pentru proiectele dorite.

"Am trecut cu o larga majoritate, insa asta nu inseamna ca aceasta larga majoritate va fi permanenta in Parlament, sunt foarte constient de asta, neavand un partid politic in spate care sa ne sustina permanent in Parlament. Sigur, PNL a declarat ca ne va sustine, dar stiu ca si acolo asteptarile sunt mari in ce ne priveste. Tocmai de aceea e important, si sunt constient de asta, sa pastram un contact permanent, periodic, cu principalele grupuri politice din Parlament si vom face acest lucru si in pregatirea bugetului, dar si in pregatirea principalelor proiecte legislative. Atat eu, cat si vicepremierii si ministrii vom merge sa discutam periodic, nu doar cu liderii partidelor, si cu grupurile parlamentare, pentru a le explica ceea ce vrem sa facem si pentru a cauta sa construim majoritati pentru proiectele pe care vrem sa le prezentam", a afirmat Ciolos, duminica, la Digi 24.

Prim-ministrul a spus ca este asteptata depolitizarea administratiei, iar Guvernul are instrumente sa procedeze la anumite schimbari. El a adaugat ca este nevoie si de adoptarea in Parlament a unor pachete de legi: legea de functionare a administratiei publice si legea salarizarii unice.

"Cred ca Guvernul are instrumente ca sa procedeze la anumite schimbari. N-o sa putem sa facem singuri, vom avea nevoie si de anumite pachete legislative care vor trebui adoptate in Parlament, dar cred eu ca daca demonstram ca Guvernul este capabil sa miste lucrurile din punct de vedere al eficientei administratiei si al depolitizarii, dar nu pentru a repolitiza, eu stiu, cu alti oameni sustinuti de anumite partide. Deci, sa facem in asa fel incat la sfarsitul lui 2016 sa predam o administratie care sa fie mai eficienta, care sa nu fie politizata in sensul de a avea oameni care au singura lor calitate aceea de a fi sustinuti de un partid sau altul, indiferent de gradul lor de competenta", a mentionat Ciolos.

El a aratat ca Executivul poate merge si pe anumite hotarari de Guvern care sa clarifice anumite instrumente de transparenta in administratie. Potrivit premierului, in momentul de fata, in multe parti din administratie este "putin haos", "oameni competenti care nu pot progresa in cariera pentru ca sunt blocati de modul cum se fac recrutarile".

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
SIBNET,  25.11.2015 06:36

Sursa banilor e chiar langa tine: un curs GRATUIT, online, pas cu pas, cu cele mai simple si mai clare explicatii! Inveti imediat cum poti sa faci bani! Trebuie doar sa urmezi acest curs de exceptie si inveti garantat, GRATUIT, cum poti sa faci bani! Cand vrei cu seriozitate si tu acest curs online, cere informatii la adresa de email: sibnet@usa.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii