ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-12-2012, ora 12:15

Cine sunt angajatii romani care au avut 30 de zile de concediu in 2012

Articol de Madalina Irimia

Chiar daca durata minima legala a concediului de odihna este de 20 de zile lucratoare pe an, conform Codului Muncii, sunt totusi angajati romani care primesc de la sefi chiar si 30 de zile de odihna pe an.

Aproximativ 5% dintre manageri si 4% dintre specialistii din firmele romanesti au beneficiat de o perioada de concediu de odihna de 26-30 de zile in acest an, potrivit unui studiu recent.

"Multe companii din domeniul productiei le-au acordat angajatilor zile suplimentare de concediu in acest an", se arata in studiul AIMS SalaryMap 2012.

Conform raportului 40% dintre angajatii din productie au avut 21 de zile de concediu in 2012, 51% au primit intre 22 si 25 de zile libere, iar 9% au beneficat de un numar de zile libere cuprins intre 26 si 30.

Conform Codului Muncii, salariatii care lucreaza in conditii grele, periculoase sau vatamatoare, precum si tinerii in varsta de pana la 18 ani beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de cel putin 3 zile lucratoare (in total 23 zile libere).

In cursul acestei veri, Curtea Europeana de Justitie a decis ca angajatii care se imbolnavesc in timpul vacantei au in mod legal dreptul sa isi ia o alta perioada de vacanta.

Sursa: realitatea.net

Foto: adevarul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii