A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661742.4225.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cine nu are scoala nu poate obtine permis de conducere
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-06-2014, ora 16:07

Cine nu are scoala nu poate obtine permis de conducere

Articol de Cristian Amariei

Asa s-a gandit un deputat PSD care a initiat si un proiect legislativ in acest sens. Concret, pentru a deveni sofer candidatul ar trebui sa aiba minimum opt clase.

Initiatorul acestui proiect, deputatul Ioan Munteanu, sustine ca proiectul isi propune sa reduca astfel numarul de accidente.

"In ultima perioada, In Romania, multi participanti in trafic, analfabeti au obtinut permisul de conducere, avand ca urmare instalarea coruptiei in sistemul de examinare pentru obtinerea permisului de conducere si in final producerea unor accidente foarte grave din necunoasterea legislatiei", se arata in proiectul de lege.

Soferii nu privesc cu ochi buni aceasta initiativa, si o descriu ca fiind discriminatorie. In asentimentul soferilor este si deputatul PNL, Gabriel Andronache, care sustine ca proiectul este discriminatoriu si ca ar putea fi adoptat doar cu unele amendamente.

"Impiedica dreptul la munca a unor oameni care desi nu pot sa acceseze alte activitati cea de soferi o pot accesa fara probleme. Sa existe un test prin care sa dovedeasca ca stiu sa scrie si sa citeasca, sa faca un test psihologic, sa faca fisa medicala la fel", a spus directorul unei scoli de soferi. In prezent, legea nu prevede niciun fel de reglementare in ceea ce priveste studiile minime pe care un candidat la permisul de conducere ar trebui sa le aiba.

Pana in 2006, legea prevedea ca cei care isi doresc permis trebuie sa aiba minimum 4 clase. Odata cu intrarea in vigoare a noului Cod rutier, aceasta reglementare a fost inlaturata pentru a ne alinia normelor europene.

Doar ca alesii nostri au uitat ca tarile civilizate nu prea mai au analfabeti, spre deosebire de Romania, unde ONG-urile inainteaza cifre de peste 500.000 de oameni.

Sursa: realitatea.net

Foto: 24monden.net

     
Tag-uri: scoala, permis, conducere
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii