ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-08-2016, ora 16:12

Cine a inventat mancarea congelata?

Articol de Madalina Irimia
De la mazare pana la placinte, existenta mancarii congelate este datorata in mare parte lui Clarence Birdseye.

Aceasta a dezvoltat un proces de congelare rapida a mancarii in 1920, care a influentat industria mancarii congelate de astazi.

Intre 1912 si 1917, Birdseye (nascuta in Brooklyn) a mers intr-o expeditie pentru inmultirea speciilor de vulpi, perioada in care a invatat tehnica indigenilor care lasau pestele proaspat prins sa inghete. Cand acest peste care era lasat in frig era gatit avea acelasi gust proaspat.

Dupa ce s-a intors in America, Birdseye s-a angajat in 1920 alaturi de un grup de lobbysti din comertul cu peste. Femeia a descoperit ca o mare parte din peste se strica inainte de a ajunge in magazine. Amintindu-si de procesul pe care l-a invatat de la inuiti, aceasta a incercat sa-l aplice mancarii care era comercializata. in 1923, a fondat o companie in New York care vintea peste congelat. Ideea nu i-a incantat pe consumatori care au spus ca mancarea isi pierde gustul si textura. Compania lui Birdseye a dat faliment rapid, asa ca a mutat-o in Gloucester, Massachusetss, un centru al industriei pestelui. si-a cumparat echipament si a patentat un nou proces de congelare si aici lovindu-se de probleme precum lipsa masinilor frigorifice pentru transport s-au a frigiderelor din magazine.

Postum-Cereal Company a recunoscut potentialul inovatiei aduse de Birdseye si i-au cumparat afacerea in 1929. Multi americani au gustat mancarea congelata abia in 1940 in timpul celui de-al Doilea Razboi mondial.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii