ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-09-2014, ora 15:04

Cinci soldati americani, UCISI "DIN GRESEALA"

Articol de Madalina Irimia
Cinci soldati americani si unul afgan au fost ucisi din greseala intr-un bombardament in iunie in Afganistan, ca urmare a unor erori de comunicare, ce puteau fi evitate, intre trupele de la sol, comandament si bombardier, a indicat armata americana intr-un raport, citat de AFP.

Incidentul a avut loc pe 9 iunie in provincia Zabul (sud-est), in timp ce soldati ai Fortei internationale de asistenta pentru securitate (ISAF) efectuau, impreuna cu armata afgana, o operatiune legata de pregatirea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale.

In acea perioada, Pentagonul n-a avansat ideea unei lovituri aeriene accidentale, iar NATO — doar ca era posibila o astfel de actiune.

Dar, intr-un raport, Comandamentul militar american pentru Orientul Mijociu si Asia Centrala (CentCom) a confirmat faptul ca a fost un bombardament ''fratricid'', care s-a soldat cu moartea celor sase militari.

In cursul operatiunii, militari americani si afgani aflati la sol au cerut sprijin aerian, deoarece erau vizati de un atac inamic.

Un mic grup de militari s-a desprins pentru a se pozitiona pe o creasta muntoasa, dar, se precizeaza in raport, ''miscarea respectiva de trupe n-a fost corect comunicata'' ofiterilor care supervizau intarirea aeriana. Dintr-odata, echipa de coordonare a confundat tirurile trase de catre soldatii de pe creasta cu o actiune inamica, si echipajul bombardierului B-1B i-a luat drept tinta din greseala. Avionul a lansat doua bombe, care i-au ucis pe cei sase militari.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii