A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664194.9562.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cinci seminte care scad nivelul colesterolului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-02-2014, ora 11:45

Cinci seminte care scad nivelul colesterolului

Articol de Madalina Irimia

Nivelul ridicat de colesterol "rau" (LDL) este o problema serioasa a omului modern. Cauzat de stres, dar mai ales de alimentatia deficitara, colesterolul LDL, prezent in cantitati prea mari in organism, mareste considerabil riscul de atac de cord.

Din fericire, exista metode simple si delicioase prin care poti scadea nivelul colesterolului "rau". Sanatate.ele.ro noteaza 5 tipuri de seminte care te ajuta sa ai o inima puternica si sanatoasa.

1. Semintele de chia

Cu o bogata istorie, fiind cultivate si utilizate inca din perioada azteca (3500 i.e.n.), semintele de chia s-au dovedit un adaos pretios in alimentatia umana. Explicatia consta in faptul ca micutele seminte, bej sau negre, sunt ticsite cu substante nutritive, precum antioxidanti, fibre, vitamine, minerale, acizi grasi esentiali.

Acest cocktail de substante nutritive contribuie la scaderea colesterolului LDL, ofera energie si o stare de bine. Semintele de chia pot fi consumate cu iaurt, in supe ori salate.

2. Semintele de susan

Alte seminte care te ajuta sa scazi nivelul colesterolului "rau" din sange sunt cele de susan. Cu o aroma specifica, semintele de susan sunt folosite la preparea unui numar mare de produse culinare, insa pot fi consumate si ca atare, impreuna cu cereale, la micul dejun, spre exemplu.

Semintele de susan nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta si din alte considerente: pe langa un continut generos de grasimi mononesaturate, care au o influenta pozitiva asupra colesterolului "rau" din corp, semintele de susan sunt bogate si in calciu, fier, zinc si magneziu.

Integral pe sanatate.ele.ro

Foto: romania-actualitati.ro

     
Tag-uri: seminte, susan, colesterol
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii