A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719758712.5993.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cinci salate mai periculoase pentru silueta decat un Big Mac
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-07-2014, ora 13:22

Cinci salate mai periculoase pentru silueta decat un Big Mac

Articol de Madalina Irimia

Cei care credeau ca salatele reprezinta cel mai sanatos preparat pe care il pot alege, ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a opta pentru aceasta mancare.

Cele mai multe salate, fie din restaurantele fast food, fie preparate in casa, au mai multe calorii si grasimi saturate decat “temutul” Big Mac, potrivit specialistilor de la NutriSource, citati de Business Insider.

Astfel, un Big Mac are 500 de calorii, un total de 30 grame de grasimi, dintre care 10 grame sunt grasimi saturate si 1.000 de miligrame (1 gram) de sare. Iata, in continuare, cateva tipuri de salatate cu un aport caloric mult mai mare decat un Big Mac.

Salata Caesar – intre 900 si 1.000 de calorii

Desi are la baza carne de pui pe gratar si legume, acest preparat poate ajunge sa aiba 1.200 de calorii, adica aproape cat doua Big Mac-uri, atunci cand se adauga dressing-ul Caesar. Valorile nutritionale ale acestei salate difera de la un restaurant la altul, astfel:

Salata “southwest” – intre 800 si 1.400 de calorii

“In realitate, aceasta salata este un fel de taco desfacut. Practic, este un castron intreg de taco”, avertizeaza nutritionistii. In mod normal, aceasta salata ar trebui sa aiba 14 grame de grasimi saturate si circa 14 miligrame de sare, insa cea mai nesanatoasa varianta a ei se are 3.500 miligrame de sare si circa 1.400 de calorii pentru o portie.

Salata asiatica – pana la 1.200 de calorii

Contrar mentalitatii oamenilor, salatele asiatice nu sunt deloc dietetice, avertizeaza specialistii. Asta deoarece se prepara, in majoritatea restaurantelor, din pui asiatic – care este prajit, taitei si vinegreta, ceea ce inseamna pana la 2.000 de miligrame de sare si 12 grame de grasimi saturate.

Salata de pui – pana la 1.200 de calorii

Un preparat care ascunde sute de calorii sub masca sanatoasa a “carnii de pui”, la gratar sau in invelis crocant. Combinata cu sosul cu branza, dulce sau picant, acest fel de mancare devine o adevarata bomba calorica.

Salata greceasca – intre 800 si 1.000 de calorii

Cand vine vorba de salata greceasca, lista de ingrediente poate fi completata la nesfarsit. Legumele sunt bune, dar branza Feta, maslinele si dressing-urile uleioase transforma salata greceasca intr-un preparat mai periculos pentru silueta decat un Big Mac.

Nutritionistii ne recomanda sa evitam restaurantele unde ne putem prepara singuri salatele, deoarece vom fi tentati sa asociem cele mai consistente ingrediente si cele mai grase dressing-uri.

Sursa: gandul.info

Foto: retete.unica.ro

     
Tag-uri: salata, calorii, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii