ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-12-2012, ora 18:23

Cinci firme au depus oferte la licitatia de dezvoltare si modernizare a Aeroportului International Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Ieri au fost deschise ofertele depuse in cadrul licitatiei de dezvoltare si modernizare a Aeroportului International Iasi. In cadrul sedintei Consiliului Judetean de astazi, presedintele Cristian Adomnitei a facut publice numele firmelor ofertante.

Au fost depuse cinci oferte. Valorile acestora au fost cuprinse intre 27.545.982,83 de euro si 33.437.001,74 de euro, sume fara TVA. Criteriul de atribuire a licitatiei este oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic, respectiv pretul ofertei - 50% si oferta tehnica - 50%. Sper ca pana in primavara sa putem semna contractul cu firma castigatoare si sa putem incepe lucrarile”, a declarat Cristian Adomnitei.

Firmele care au depus oferte sunt:

1) Asocierea Max Boegl Romania, SC Vega ’93 SRL si SC UTI Grup SA

2) EKO Insaat Vetic A. S. Turcia

3) Asocierea FCC Construcction SA Spania, S.C.T. (Societatea de Constructii in Transporturi) Bucuresti SA, SC Loial Impex SRL si AECOM Inoxa SLU Madrid

4) Asocierea Cavalleri Ottavio, Metropolitana Milanese, IG Group si Trustul de Instalatii Montaj si Constructii

5) Strabag AG Austria

Contractul prevede proiectarea si executia lucrarilor in vederea realizarii suprafetelor de miscare aeroportuare aferente unei piste noi cu lungimea de 2.400 de metri. Concret, lucrarile vor include realizarea pistei de decolare – aterizare, caii de rulare, extinderii platformei si a drumului perimetral, instalatiei de balizaj, canalizarii pentru ape pluviale, precum si a serviciilor de proiectare pentru toate cele mentionate anterior. Durata estimata a contractului este de 25 de luni de la data atribuirii acestuia.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii