ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-08-2015, ora 14:06

Cinci dintre cele mai amuzante nume de cod date de serviciile secrete unor inalti demnitari

Articol de Madalina Irimia
Traditia ”numelor de cod” a serviciilor secrete americane dateaza cel putin din timpul administratiei Truman, cand a fost infiintat serviciul de protectie permanent al presedintelui, al familiei sale si al vicepresedintelui.

Cu toate acestea, numele de cod in sine nu au fost niciodata pastrate secrete. Acestea aveau, de cele mai multe ori, o legatura cu o trasatura de personalitate a persoanei protejate de ofiterii de securitate.

Frank Sinatra - ”Napoleon”

Cu toate ca Frank Sinatra obisnuia sa petreaca mult timp alaturi de familia Kennedy, presedintele Nixon a fost cel care artistul sa primeasca un nume de cod si protectie ocazionala.

Ronald Reagan - ”Biciul”

Pasiunea presedintelui Reagan pentru ferme, dar si cariera sa de actor in filme Western i-au asigurat numele de cod ”Biciul”. Larry Rowlett, un membru al garzii de protectie a lui Reagan a recunoscut ca ofiterii de securitate obisnuiau sa-i spuna ”Biciul” si in fata, presedintele amuzandu-se pe seama numelui de cod.

Ted Kennedy - ”Arsura”

Lui Ted Kennedy i se spunea adesea ”leul din Senat”, insa, in timpul campaniei prezidentiale pentru alegerile din 1980 a primit numele de cod ”Arsura”.

Printul Charles - ”Unicornul”

Demnitarii straini veniti in vizita primeau, de asemenea, nume de cod. in cazul printului Charles al Marii Britanii, acesta a fost ”Unicornul”, un simbol folosit adesea de britanici.

Papa Ioan Paul al II-lea ”Halo”

Din motive lesne de inteles, numele de cod al Papei a fost ”Halo” sau ”Aurora”.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii