A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719815319.256.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cinci alimente de toamna care fac minuni pentru sanatate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-11-2014, ora 09:47

Cinci alimente de toamna care fac minuni pentru sanatate

Articol de Madalina Irimia
Magneziul este considerat de nutritionisti un mineral important deoarece este prezent in majoritate a proceselor biologice ale organismul uman, iar lipsa unui asemenea mineral poate duce la afectiuni, potrivit everydayhealth.com.
Magneziul este stocat in mare proportie in tesuturile noastre, o cantitate semnificativa fiind la nivelul sistemului osos. De asemenea, o parte se afla si in sange. Un studiu al realizat de o echipa de cercetatori ai Universitatii Harvard, publicat in primavara, sustinea ca o doza zilnica mai mare de magneziu poate reduce riscul de aparitie al diabetului cu pana la 33 la suta, potrivit sursei citate in plus, alte studii au incercat sa demonstreze importanta acestui mineral pentru corpul nostru. Din acest motiv, va prezentam cinci alimente tocmai bune pentru a fi consumate in aceasta toamna datorita continutului ridicat de magneziu.
1.Gutuile
Consumul gutuilor poate aduce o serie de beneficii sanatatii lucru datorat continutului bogat in substante minerale cum ar fi magneziul, fierul sau potasiul. Una din principalele proprietati ale gutuilor este stimularea functiilor hepatice.
2.Semintele de floarea-soarelui
Concentratia mare de magneziu le recomanda pentru normalizarea tensiunii arteriale, reducerea riscului de aparitia a infarctului, precum si pentru combaterea eficienta a stresului si a migrenelor suparatoare. De asemenea, pentru ca au in componenta cantitati considerabile de vitamine din complexul B.
3.Avocado
Plin de multivitamine si nutrienti sanatosi pentru inima, avocado unul dintre fructele cele mai hranitoare. O felie de avocado adaugata la salata sau, de ce nu, o portie de pieure de avocado, reprezinta aproape 15% din doza zilnica recomandata de magneziu.
Mai multe pe adevarul.ro
Foto: hotnews.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii