A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662451.2617.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cimbrul trateaza 8 afectiuni ale sezonului rece
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-03-2015, ora 14:05

Cimbrul trateaza 8 afectiuni ale sezonului rece

Articol de Madalina Irimia
Foloseai cimbrul doar la condimentarea mancarurilor? Profita mai mult de puterea lui. Specialistii il considera mai degraba un medicament de exceptie si un panaceu pentru bolile sezonului rece.

Este antiviral, antibacterian, antifungic, expectorant si poate combate eficient de la nas infundat, tuse, raguseala, pana la sinuzita, bronsita, gripa in general.

Remediu pentru nasul infundat

Fiind o planta medicinala aromatica, cimbrul are puterea de a desfunda nasul. Il poti folosi sub forma de ulei esential, in inhalatii (cu un prosop pe cap, deasupra unui vas cu apa fierbinte), bai (cateva picaturi puse in apa din cada) sau in candela de aromaterapie.

In caz de faringita

Inflamatia de la nivelul faringelui sau amigdalelor se poate trata tot cu ulei esential de cimbru. Se administreaza 3-5 picaturi, de trei ori pe zi, cu miere.

Efect expectorant pentru tuse si raguseala

Ceaiul din aceasta planta medicinala are efect expectorant, putand trata problemele gatului, cum ar fi tusea si raguseala. Infuzia este folosita si pentru revigorarea corzilor vocale.

Sinuzita, bronsita

Tot uleiul esential de cimbru, folosit in inhalatii cu aburi, este de baza, gratie proprietatilor lui antibacteriene, bronhodilatatoare si antiinflamatoare. Ceaiul cald, aromat si foarte gustos, ajuta si el la descongestionarea cailor nazale si la eliminarea mucusului. Daca ai sinuzita, poti aplica si comprese cu tinctura de cimbru, pe care le tii pe sinusuri 15-20 de minute.

Ceai de cimbru la gripa si raceala

Ceaiul de cimbru este alinarea ta cand te prinde gripa sau raceala. Poti sa bei cate o cana din doua in doua ore. Este reconfortant, trateaza virozele respiratorii si scurteaza perioada de convalescenta. in paralel, foloseste ulei esential in inhalatii sau consuma-l amestecat cu miere.

Contraindicatiile cimbrului

Ceaiul si uleiul de cimbru nu sunt, insa, recomandate femeilor insarcinate sau care alapteaza si nici copiilor sub 7 ani.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii