A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662160.2894.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cimbrul, leac pentru zeci de boli
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-12-2013, ora 12:07

Cimbrul, leac pentru zeci de boli

Articol de Madalina Irimia

Cimbrul da gust mancarurilor, insa acest condiment are si calitati medicinale, fiind de ajutor in multe dintre bolile sezonului rece. Afla ce afectiuni poti trata cu remediile din cimbru!

Printre substantele care confera cimbrului valoare terapeutica se numara uleiul volatil, taninurile, mucilagiile si substantele amare. Exista doua tipuri de cimbru, de cultura si de gradina, ambele avand calitati curative in multe afectiuni des intalnite in aceasta perioada, precum viroza, bronsita sau sinuzita, dar si pentru tulburarile digestive. Remediile pe baza de cimbru ofera protectie cardiaca si au actiune antiinflamatoare, antibacteriana si antivirala. De asemenea, leacurile pe baza de cimbru actioneaza ca tonic nervos, ca antispasmodic si antireumatic.

Cum se administreaza

Modul de preparare si cel de administrare al cimbrului depind de boala pentru care este recomandat. Spre exemplu, pentru viroze si bronsite se indica tratamentul cu tinctura de cimbru. In combaterea astmului, uleiul volatil de cimbru da rezultate bune, in timp ce in diaree se administreaza pulberea de cimbru.

Ce poate trata

-Simptomele bronsitelor acute sau cronice, a virozelor respiratorii si tusei pot fi reduse cu tinctura de cimbru, care are efect expectorant. In adaos cu extract de ciubotica-cucului, tratamentul cu tinctura de cimbru are actiune bronhodilatatoare, expectoranta si calmanta. Se recomanda consumul a cate o lingurita din fiecare tinctura, de cate 4-6 ori pe zi, timp de 2 saptamani.

- In tratamentul astmului, pneumoniei si infectiilor respiratorii se recomanda administrarea de ulei volatil, cate 2-3 picaturi pe zi, timp de 2 saptamani.

-Uleiul are efect antibiotic si bronhodilatator puternic. Faringita si laringita pot fi calmate tot cu ajutorul uleiului de cimbru.

Continuare pe clicksanatate.ro

Foto: lataifas.ro

     
Tag-uri: cimbru, leac, boli
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii