A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727665099.8185.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Christos, Print sau Alondra! Si preotii se crucesc cand aud numele copiilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-12-2013, ora 10:50

Christos, Print sau Alondra! Si preotii se crucesc cand aud numele copiilor

Articol de Madalina Irimia

Sa alegi numele copilului nu e o treaba tocmai usoara, mai ales ca il va purta o viata intreaga. De obicei sursa de inspiratie sunt persoane pe care parintii le au ca modele in viata. In Moldova, 19 baieti poarta numele de Christos.

Potrivit datelor Oficiului de stare civila 19 baieti poarta numele de Christos, iar pe opt ii cheama Hristos. 14 familii au considerat ca progeniturile lor sunt demne de numele Sultan, titulatura monarhului din Imperiul Otoman si alte tari musulmane, iar unul musai trebuie sa fie strigat de prieteni "Print".

In liste figureaza si o persoana cu numele Ion al patrulea. Iar pe cinci dintre moldoveni ii cheama Aladin, personajul principal din povestea "Lampa lui Aladin", scrie publika.md. Si cand vine vorba de fete, parintii dau dovada de multa imaginatie. Alondra, Danatella, Josefina sau Madonna sunt cateva dintre numele alese.

Reprezentantii Oficiului Starii Civile incearca sa ii convinga pe parinti sa aleaga un nume obisnuit, dar nu intotdeauna reusesc. "Prenumele Print poate sa devina in viitor un aviator, cosmonaut, medic, un savant cu renumea mondial. Nu stiu cum se va simti acest copil cand va creste", a declarat sefa Oficiului Stare Civila al sectorului Riscani, Maria Colac.

Nici preotii nu impartasesc alegerile exotice ale parintilor. "Nume crestine acum se dau la caini, la pisici, iar copiii poarta nume straine, adica s-au inversat lucrurile", a spus parohul Catedralei Sfanta Teodora de la Sihla, Ioan Ciuntu.

Sursa: realitatea.net

Foto: prettymomguide.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii