A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829172.3845.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Chitoiu (PNL): Luam in considerare o comasare a alegerilor europarlamentare cu cele prezidentiale
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
23-01-2013, ora 14:45

Chitoiu (PNL): Luam in considerare o comasare a alegerilor europarlamentare cu cele prezidentiale

Articol de Cristian Amariei

Vicepresedintele PNL Daniel Chitoiu a afirmat, marti seara, intr-o emisiune televizata, ca la nivelul USL au fost discutii si se ia in considerare o comasare a alegerilor europarlamentare cu cele prezidentiale in 2014.

"Da, luam in considerare. Au fost discutii la nivelul USL, dar numai in momentul cand incepem discutiile pe modificarea Constitutiei se vor constitui grupuri de lucru la nivelul USL si in momentul respectiv vor avea loc discutii referitoare la unificarea celor doua tipuri de alegeri: alegerile prezidentiale si europarlamentare. Bineinteles ca vor avea loc ulterior negocieri cu presedintele Romaniei daca este dispus sa isi intrerupa mandatul in luna mai, cand vor fi alegerile europarlamentare, pentru ca s-au decalat cu o luna la nivel european si inclusiv in Romania, sau se va merge pe o formula sa se faca alegerile in luna mai si sa se preia mandatul la expirarea mandatului actual al presedintelui", a explicat Chitoiu, intr-o emisiune la Realitatea tv.

El a spus ca USL este de acord cu reducerea numarului de parlamentari. "Da, da, da. Suntem de acord si ne dorim sa reducem numarul de parlamentari. (...) Dar nu unicameral, bicameral, cu 300 de parlamentari", a spus vicepresedintele PNL.

Intrebat daca exista deja stabilit un proiect in acest sens, Chitoiu a spus ca deocamdata nu.

"Se vor constitui doua grupuri de lucru pe modificarea Constitutiei si pe regionalizare. Principiile de la care se pleaca pentru elaborarea Constitutiei si de asemenea pentru legislatia secundara ce se elaboreaza in vederea regionalizarii se stabilesc la nivel politic USL in functie de solutiile pe care le propun aceste doua grupuri de lucru. In prezent nu s-a luat o decizie asupra modalitatii de alegere a celor opt sefi de regiuni, depinde cum se vor numi, presedinti de regiune, guvernatori; inca nu s-a discutat si nu s-a ajuns la o formula, pentru ca, asa cum va spuneam, se vor constitui doua grupuri de lucru pentru modificarea Constitutiei si de asemenea pe reforma administrativa", a mai spus Daniel Chitoiu.

Sursa: AGERPRES

Foto: realitatea.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii