A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662226.695.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Chirie de 600 de dolari pentru o locuinta cat un sicriu
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-02-2014, ora 11:28

Chirie de 600 de dolari pentru o locuinta cat un sicriu

Articol de Madalina Irimia

In Tokyo exista locuinte cat un sicriu pentru care tinerii, si nu numai, sunt dispusi sa plateasca pana la 600 de dolari pe luna chirie. Acestea se afla in districtul Shibuya, locul unde claustrofobii au interzis.

Majoritatea chiriasilor nu se prea plang de conditiile in care locuiesc, pentru ca majoritatea timpului este petrecut la job, iar ei isi doresc doar un loc unde sa se poata odihni. Economie la bani nu am putea spune ca se face, mai ales ca suma de 600 de dolari nu este una care sa afecteze orice buzunar.

Imaginea cu aceste camarute ne trimite cu gandul la sertarele frigorifice de la Institutul de Medicina Legala, doar ca acolo chiar nimanui nu-i mai pasa de nimic.

Asadar, un mare perete cu usite, precum cele de vestiar sau de la cutiile de valori, fiecare cu cate o cheie. Fiecare usita este intrarea in locuinta unui cetatean.

Japonezii nu se plang pentru ca sunt obisnuiti cu locurile mici si stramte, dar si asa exista voci care spun despre locuitorii de aici ca sunt nebuni de legat daca pot dormi in asa ceva.

In "camera" de 2,44 m nu este loc decat pentru asternutul de pat, doua-trei hainute, tv, si alte lucruri personale de stricta necesitate. Toaleta este la comun. Pretul camerei include electricitatea si caldura.

In unele cazuri, unele camere-sicriu pot fi mai ieftine daca nu exista geam. Vara este cel mai greu pentru locuitorii de aici, pentru ca in aceste camarute se face o caldura infernala.

In ultimii ani preturile din Tokyo, Japonia, si nu numai, au urcat foarte mult, iar multi dintre japonezi nu-si permit chiar cele mai mari chirii pentru o locuinta normala, astfel ca sunt nevoiti sa renunte la confort pentru a ramane in oras.

Sursa: apropo.ro

Foto: odditycentral.com

     
Tag-uri: Tokyo, camera, pret
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii