ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-11-2016, ora 10:16

China, interesata de un rol mai mare in relatiile economice in Asia-Pacific, dupa iesirea SUA din TTP

Articol de Madalina Irimia
China intentioneaza sa asume un rol mai mare in integrarea economica in regiunea Asia-Pacific, a anuntat Ministerul chinez de Externe, decizia semnaland ca Beijingul ar putea profita de renuntarea de catre Administratia Donald Trump la Tratatul comercial transpacific (TTP).

Presedintele-ales al SUA, Donald Trump, a anuntat luni ca va retrage Statele Unite dinAcordul de parteneriat transpacific (TTP), un tratat negociat ani intregi de Administratia Barack Obama cu state din Asia de Sud-Est.

Imediat dupa acest anunt, China, care nu era cooptata in Acordul de parteneriat transpacific (TTP), a anuntat ca "va juca un rol" in promovarea integrarii economice in zona Asia-Pacific.

"China va avea propriul rol; avem o atitudine deschisa fata de orice aranjament in materie de comert liber regional", a explicat Geng Shuang, purtatorul de cuvant al Ministerului chinez de Externe, citat de site-ul agentiei Reuters.

Geng Shuang a subliniat ca toate partile trebuie sa aiba propria influenta in zona Asia-Pacific, evitandu-se ca agenda sa fie fixata de o singura tara. "Problemele nu trebuie politizate. Acest lucru inseamna ca nicio tara nu trebuie sa interpreteze acordurile de liber-schimb din perspective geopolitice", a insistat oficialul chinez.

Tratatul de parteneriat transpacific (TTP) a fost semnat de Brunei, Chile, Noua Zeelanda, Singapore, Australia, Canada, Japonia, Malaysia, Mexic, Peru, Statele Unite si Vietnam. Pentru a intra in vigoare, acordul comercial trebuie ratificat. Donald Trump, viitorul presedinte al SUA, a semnalat retragerea din acest acord.

Sursa: businessmagazin.ro
     
Tag-uri: china, economie, sua
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii