ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-08-2013, ora 11:02

Chiar si in lei, creditele "Prima Casa" raman mai avantajoase decat creditele ipotecare

Articol de Cristian Amariei

Incercarea Guvernului de a elimina riscul valutar prin trecerea noului program "Prima Casa" doar pe credite in lei, da nastere unor suspiciunii cu privire la costurile pe care le-ar putea avea clientii, avand in vedere ca dobanzile la creditele in lei sunt mai mari.

Un atu important al creditelor "Prima Casa" in lei este ca nu expun clientul la riscul valutar. Acest lucru inseamna ca rata lunara de rambursat - calculata in lei - nu se modifica in functie de evolutia cursului de schimb.

De asemenea, un avantaj este dat si de dobanda, deoarece bancile afiseaza dobanzi mai avantajoase la creditele Prima Casa fata de dobanda la ipotecar.

In momentul in care ai in vedere achizitionarea unei locuinte, este important sa detii informatiile complete pentru a te ghida in alegerea solutiei optime de creditare fara a fii nevoit sa faci compromisuri.

Cele mai practicate modalitatii de finantare puse la dispozitie de banci pentru clientii interesati de cumpararea unei locuinte sunt creditele ipotecare si creditele oferite prin programul "Prima Casa".

Astfel, pentru a face alegerea potrivita , clientii trebuie sa fie bine informatii cu privire la conditiile de creditare in cazul unui credit "Prima Casa", si de asemenea, cu privitre la conditiile de creditare in cazul unui credit ipotecar obisnuit.

Conditii similare credit ipotecar standard si conditii credit "Prima Casa"

In ceea ce priveste conditiile de eligibilitate ale solicitantilor de credit imobliar ori credite "Prima Casa", acestia trebuie sa indeplineasca criterii comune, cum ar fi:

- Varsta minima solicitant credit- in general 18 ani;

- Vechime munca- minim 3 luni la actualul angajator si vechime neintrerupta in munca in ultimele 12 luni;

- Fara istoric negativ la Biroul de Credit;

- Veniturile inregistrate sa fie din categoria de venituri acceptate de fiecare banca.

Perioada maxima de acordare a creditelor, atat pentru cele ipotecare cat si pentru creditele "Prima Casa", este de 30 de ani pentru majoritatea bancilor.

Sursa: business24.ro

Foto: finantistii.ro

     
Tag-uri: guvern, Prima Casa, credit
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii