A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1728231183.045.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cercetatorii britanici: Englezoiacele sunt cele mai mare consumatoare de alcool din Europa
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-07-2012, ora 12:15

Cercetatorii britanici: Englezoiacele sunt cele mai mare consumatoare de alcool din Europa

Articol de Madalina Irimia

Adolescentele britanice sunt cele mai mari consumatoare de alcool din Europa. Peste jumatate dintre tinerele de 15 ani beau in exces cel putin o data pe luna, arata un raport citat de Daily Mail. Si, surpriza placuta pentru tara noastra, adolescentele din Romania sunt pe ultimul loc la consumul de alcool.

Studiul este intocmit de Ministerul Sanatatii britanic si se bazeaza pe date statistice din 2007. Socant este ca adolescentele din Regat beau mai mult decat baietii. Peste jumatate dintre fetele de 15 si 16 ani consuma cel putin cinci pahare de alcool la o iesire in oras. Iar costurile acestui obicei sunt extrem de mari. Anual, Marea Britanie cheltuie peste 26 de miliarde de euro pe problemele asociate cu bautura. Aici sunt incluse costurile pentru spitalizarea, incarcerarea sau concediile medicale ale consumatorilor de alcool.

In cele 33 de pagini, raportul atrage atentia ca, de cele mai multe ori, adolescentele ajung in cluburi dupa ce au baut deja bine de tot acasa. Iar consumul mare de alcool face ca ele sa fie expuse bolilor de ficat, bolilor cu transmitere sexuala si depresiilor.

In statistica elaborata de organizatia europeana a proiectelor scolare legate de alcool si droguri, adolescentele din Portugalia sunt pe locul doi si cele din Malta pe locul trei la consumul de alcool. 53 la suta dintre portugheze si 52 la suta dintre malteze sunt mari bautoare. La polul opus se situeaza tinerele din Cipru si Islanda, unde 24 la suta dintre fete beau in exces. Cele mai putin atrase de bautura sunt romancele, doar 22 la suta dintre ele consuma mult alcool.

Sursa: Realitatea.net

Sursa foto: viralswagger.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii