ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-01-2016, ora 10:16

Cercetatorii avertizeaza: Medicamentele impotriva arsurilor imbolnavesc rinichii

Articol de Cristian Amariei
Arsurile sunt probleme foarte comune, dar medicamentele impotriva lor nu sunt atat de sanatoase precum ai crede. Vezi ce poti pati daca le iei constant.

Medicamentele impotriva arsurilor si a refluxului gastroesofagian se mai numesc inhibitori ai pompei de protoni si pot fi luate din farmacii fara prescriptie. Studii recente au scos la iveala faptul ca aceste pastile pot afecta rinichii, potrivit webmd.com. Omeprazol, Nexium sau Prevacid trateaza arsurile si refluxul gastric, reducand nivelul de acid produs de stomac. Cercetatorii au observat, insa, ca oamenii care le iau au un risc cu pana la 50% mai mare de a suferi de boli cronice ale rinichilor comparativ cu cei care nu iau astfel de tratamente.

Studiul nu stabileste o relatie directa cauza-efect intre medicamente si bolile de rinichi. Cercetari anterioare stabilisera faptul ca oamenii care iau inhibitori ai pompei de protoni se confrunta cu boli acute de rinichi sau nefrite interstitiale.
Trebuie sa stii ca bolile cronice de rinichi pot duce, cu timpul, la insuficienta renala, asa ca nu ar trebui sa ignori aceste concluzii. Noul studiu a fost efectuat pe aproximativ 10.000 de oameni, iar specialistii au constatat ca cei care luau medicamente impotriva arsurilor erau predispusi si la alte probleme de sanatate, precum obezitate, hipertensiune si probleme de inima.

Cum afecteaza rinichii medicamentele impotriva arsurilor

Cercetatorii nu stiu exact cum sunt afectati rinichii de aceste medicamente, insa au unele teorii. Una dintre ele ar fi faptul ca inhibitorii pompei de protoni duc la scaderea nivelului de magneziu din organism, iar lipsa acestui nutrient poate afecta rinichii. O alta explicatie ar fi ca oamenii cu arsuri si reflux gastro-esofagian au o stare de sanatate mai proasta si sunt mai vulnerabili in fata bolilor. Daca folosesti constant inhibitori ai pompei de protoni, discuta cu medicul tau inainte sa intrerupi tratamentul. in plus, daca nu ai simptome foarte suparatoare, nu ar trebui sa iei deloc astfel de pastile.

Remedii naturiste impotriva arsurilor si a refluxului

Poti incerca sa tratezi arsurile si refluxul si cu metode naturale. Jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu, de exemplu, de scapa de senzatiile suparatoare provocate de aceste probleme, potrivit everydayroots.com. Amestec-o cu apa si bea solutia obtinuta. In 24 de ore nu ar trebui, insa, sa iei mai mult de o lingurita de bicarbonat, deoarece contine multa sare si poti retine prea multa apa ori te poti confrunta cu greata.

Sucul de aloe este, de asemenea, foarte bun impotriva refluxului. Jumatate de pahar din aceasta batura este de ajuns pentru a-ti calma stomacul. tine cont ca aloe poate actiona ca un laxativ, asa ca incearca acest tratament cand esti acasa. De ajutor iti pot fi si o guma de mestecat, un mar, o banana sau un ceai de ghimbir. Poti tine un jurnal alimentar in care sa iti notezi care sunt alimentele care iti provoaca arsuri si reflux. Vei sti, astfel, sa le eviti!

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii