ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-02-2014, ora 13:25

Cercetatorii au descoperit o metoda 100% naturala care duce la eliminarea acneei

Articol de Madalina Irimia

Oamenii de stiinta au o veste buna pentru adolescentii din intreaga lume: a fost descoperita o tulpina „buna” a unei bacterii care protejeaza impotriva acneei.

Cercetatorii au descoperit ca voluntarii care nu erau afectati de acnee aveau pielea acoperita cu acest microb prietenos, care este un var al bacteriei ce provoaca acneea.

Specialistii afirma ca persoanele care sufera de acnee ar putea fi tratate cu aceasta tulpina benefica, evitand astfel neplacerile asociate unui ten cu tendinte acneice. Descoperirea a fost publicata in Journal of Investigative Dermatology.

Aceasta tulpina de Propionibacterium acnes poate proteja pielea asa cum bacteriile vii din iaurt protejeaza intestinele de microbii periculosi”, a explicat Huiying Li, profesor de farmacologie moleculara la University of California Los Angeles David Geffen School of Medicine.

Urmatorul pas va fi sa investigam daca o crema probiotica poate duce la blocarea accesului bacteriilor nocive la pielea de pe fata, prevenind astfel aparitia acneei”, a declarat Li. „Speram sa folosim aceasta descoperire pentru a concepe noi strategii care sa ne permita sa oprim cosurile inainte sa apara, permitand dermatologilor sa conceapa tratamente personalizate in functie de cocktailul unic de bacterii de pe fata fiecarei persoane”, a mai spus profesorul.

In ultimii ani, oamenii de stiinta au descoperit ca oamenii sunt colonizati pe deplin de bacterii care ne ajuta sa digeram hrana si care ne protejeaza de eczeme. Microbiomul poate afecta tendinta de ingrasare a unei persoane, iar de curand doctorii au efectuat mai multe transplanturi de bacterii prietenoase pentru a vindeca pacientii ce sufereau de o infectie cu un microb letal cunoscut sub numele de Clostridium difficile.

Sursa: descopera.ro

Foto: cugetliber.ro

     
Tag-uri: ten, acnee, tratament
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii