A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1736142606.7561.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cercetatorii au creat in laborator PRIMA INIMA care bate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-10-2016, ora 10:04

Cercetatorii au creat in laborator PRIMA INIMA care bate

Articol de Cristian Amariei
Cercetatorii sunt tot mai aproape de a crea o inima transplantabila in laborator.

In Europa, aproximativ 3. 600 de oameni se afla pe listele de asteptare pentru a primi un transplant de cord. Chiar daca vor exista oameni suficient de norocosi care sa primeasca transplantul exista riscul ca organismul sa respinga noua inima. Pentru a combate deficitul de organe si pentru a elimina sansele ca organismul pacientului sa respinga organul, cercetatorii incearca sa creeze organe sintetice cu ajutorul celulelor pacientului.

O echipa de cercetatori din cadrul Spitalului General Massachusetts si din cadrul Colegiului Medical Harvard au reusit sa utilizeze celule din pielea adultului pentru a crea tesut cardiac uman functional, conform studiului publicat in revista Circulation Research.

Cercetatorii doresc sa realizeze inimi functionale din tesutul pacientului, insa sunt necesare mai multe cercetari. Organele au o constructie particulara, este mult mai simplu sa le creeze in laborator, utilizand un sablon.

In lucrarile anterioare, cercetatorii au creat o tehnica prin care cu ajutorul unei solutii din detergent au reusit sa elimine celulele care ar fi activat sistemul imunitar. Experimentul a fost realizat pe inimi de soarece, dar pentru studiul actual cercetatorii au utilizat o inima umana reala. Acestia au reusit sa elimine celulele de la 73 de inimi donate care au fost clasate ca organe netrasplantibile. in urmatoarea etapa cercetatorii au utilizat piele umana pe care au trasformat-o in celule stem pluripotente, apoi le-au transformat in doua tipuri diferite de celule cardiace.

Dupa ce expertii au fost siguri ca restul matricei este destul de rezistenta pentru a sustine noile celule, acestia au plasat celulele induse. Timp de doua saptamani acestia au infuzat inima cu o solutie nutritiva care i-a permis sa creasca precum inima din corpul uman. Dupa cele doua saptamani, inima continea tesut bine structurat care arata similar cu inimile premature, atunci cand expertii i-au dat un soc de electricitate, inima a inceput sa bata.

Desi nu este prima data cand cercetatorii au realizat tesut cardiac in laborator este cea mai apropiata cercetare de rezultatul final: realizarea unei inimi complet functionale in laborator.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii