A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662385.6434.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cercetatorii au aflat cum se formeaza halucinatiile la nivelul creierului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-11-2015, ora 14:05

Cercetatorii au aflat cum se formeaza halucinatiile la nivelul creierului

Articol de Madalina Irimia
O echipa de neurologi din cadrul Universitatii din Cambridge, condusa de dr. Jon Simons, a identificat o corelatie intre halucinatiile bolnavilor de schizofrenie si marimea lobului frontal al creierului uman.

Pana in momentul de fata, se stia ca, in cazul persoanelor sanatoase, marimea lobului frontal este in stransa legatura cu capacitatea de a distinge intre informatiile reale si cele imaginare.

In cadrul cercetarilor, au fost efectuate analize pentru a se afla daca pacientii suferinzi de schizofrenie prezinta anomalii la nivelul lobului frontal.

Primele rezultate au aratat ca diferentele dintre subiectii sanatosi si cei afectati sunt foarte putine.

„In urma studiilor pe care le-am efectuat, am ajuns la concluzia ca retelele neuronale de la nivelul lobului frontal sunt raspunzatoare de aparitia unor boli mintale. Pacientii aflati in suferinta prezinta la nivelul acestei parti a encefalului deteriorari ale conexiunilor dintre neuroni. Se explica, astfel, faptul ca aceste persoane nu sunt capabile sa asimileze informatii din exterior, ci si le structureaza aleatoriu”, a declarat un membru al echipei de cercetare, Jane Garrison.

Chiar daca structura lobului frontal a fost asociata cu schizofrenia, nu inseamna ca aceasta boala se declanseaza din aceasta parte a creierului. Afectiunea reprezinta, de fapt, un cumul de 8 disfunctionalitati, care apar la nivelul encefalului.

Analizele intreprinse de cercetatorii britanici s-au finalizat cu rezultate privind atat halucinatiile vizuale, cat si cele auditive. S-a dovedit, astfel, ca ambele stari psihice sunt generate in lobul frontal al creierului, fie ca este vorba de persoane bolnave sau perfect sanatoase.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii