ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-11-2012, ora 13:22

Cele mai surprinzatoare lucruri in care investesc chinezii bogati

Articol de Madalina Irimia

Eforturile guvernului din China de a combate speculatiile din domeniul imobiliar au facut ca o mare parte dintre chinezii bogati sa se orienteze catre plasamente mai putin obisnuite, potrivit businessinsider.com.

Nucile, porumbeii voiajori, prajiturile invelite cu foita de aur, timbrele si vinurile rare sunt doar cateva dintre activele catre care se indreapta tot mai mult investitorii chinezi.

Nucile

Nucile care costau 350 de yuani (56 dolari) in urma cu 10 ani, acum sunt evaluate la zeci de mii de dolari. Nucile cu sculpturi, sau cele care au o vechime de sute de ani sunt mult mai scumpe.

Unii considera ca guvernul vrea sa ignore "bula nucilor" deoarece acestea nu sunt bunuri de larg consum, iar cresterea preturilor nucilor nu va afecta politica, spre deosebire de majorarea preturilor la alimente sau la imobiliare.

Porumbeii voiajori

Chinezii bogati au cheltuit 250.000 de euro pe porumbei voiajori, iar investitiile in acest domeniu sunt estimate sa ajunga la aproximativ 500.000 euro. Speculatorii au fost invinuiti pentru cresterea brusca a preturilor.

Proprietarii chinezi de porumbei voiajori considera ca pasarile de rasa belgiana sunt cele mai bune.

Jadul

O uncie de jad costa 3.000 de dolari in China in 2010, de zece ori mai mult decat in 2000. Jadul este mai scump decat aurul, scrie publicatia. Bratarile si figurinele din jad ar putea ajunge sa valoreze sute de mii de dolari.

Cu toate acestea, pretul jadului a mai scazut de la inceputul crizei, iar multi se tem ca “bula jadului” se va sparge, la fel cum s-a intamplat cu cea imobiliara pe alte piete.

Vinul

In timp ce consumul de vin pe cap de locuitor in China este destul de redus, China a devenit cea mai mare piata de export pentru vinurile de Bordeaux. Chinezii bogati investesc in vin si podgorii.

In cadrul licitatiilor organizate de Sotheby's, chinezii au cumparat vinuri rare in valoare de sute de mii de dolari.

Bancile au oferit imprumuturi pentru plasamente in fonduri care investesc in vinuri. Exista un mare astfel de fond de investitii, Dinghong, care si-a proiectat un randament anual de 15% pe urmatorii cinci ani.

Dar exista temeri ca o "bula a vinurilor" a inceput sa se formeze, existand riscul sa se sparga.

Integral pe gandul.info

Foto: manager.ro

     
Tag-uri: nuci, China, investitie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii