A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664282.4057.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cele mai simple metode prin care sa iti imbunatatesti memoria
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-11-2013, ora 13:04

Cele mai simple metode prin care sa iti imbunatatesti memoria

Articol de Madalina Irimia

Cea mai mare parte dintre metodele pentru imbunatatirea memoriei presupun un efort mental destul de ridicat. De data aceasta, insa, am ales unele dintre cele mai usoare strategii de imbunatatire a memoriei pe care le recomanda oamenii de stiinta.

1. Strange pumnul

Specialistii sustin ca daca strangi mana dreapta sub forma de pumn in timp ce inveti, acest obicei poate ajuta memoria. Ruth Propper de la Montclair State University a realizat un studiu in acest an si a analizat modul in care miscarile corpului influenteaza functionarea creierului. In urma cercetarii s-a constatat ca cea mai buna combinatie pentru imbunatatirea memoriei a fost atunci cand participantii au inclestat mana dreapta inainte de memorare si apoi au format pumnul stang pentru a-si aduce aminte mai bine cuvintele invatate.

2. Mesteca guma

Mestecatul gumei ne poate ajuta sa stam concentrati asupra unei sarcini si sa ne imbunatatim memoria.

Un studiu realizat de Morgan et al. (2013) a testat memoria auditiva a celor care mestecau guma si apoi au comparat rezultatele evaluarii cu cele ale indivizilor dintr-un grup de control, care nu mestecasera guma.

La finalul studiului, oamenii de stiinta au concluzionat ca indivizii care mestecasera guma isi imbunatatisera memoria pe termen lung, comparativ cu persoanele din grupul de control.

3. Dormi

Unul dintre beneficiile aduse de somn este acela ca face ca memoria sa fie mai buna. Acest lucru se datoreaza faptului ca, in timpul somnului, creierul este extrem de ocupat, lucrand, printre altele si la memorie.

pe langa faptul ca somnul intareste amintirile, dar el le si restructureaza si reorganizeaza. Studiile au indicat ca, de exemplu, oamenii care au tendinta de a visa lucruri care sunt valoroase pentru ei au mai multe sanse de a-si aminti mai bine acele lucruri sau evenimente.

Astfel, daca pentru tine este important sa canti la pian, de exemplu, ai putea sa incerci sa adormi in timp ce din boxe se aude o anumita piesa muzicala cantata la pian. In acest fel isi cresti sansele de a cimenta memoria.

Citeste restul articolului pe descopera.ro.

Foto: harveymackay.com

     
Tag-uri: metode, memorie, cercetare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii