A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719815996.754.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cele mai sanatoase uleiuri pentru gatit
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-08-2014, ora 09:22

Cele mai sanatoase uleiuri pentru gatit

Articol de Madalina Irimia

Ati citit cu siguranta o multime de lucruri despre uleiurile sanatoase, stiti ce proprietati are fiecare in parte, care este cel mai savuros si cel mai sanatos. O problema apare insa la intrebarea care este cel mai sanatos ulei pentru gatit.

Pentru sosuri crude

Uleiul de masline extravirgin (obtinut din prima presa a maslinelor) este ideal pentru prepararea sosurilor crude. Uleiul extravirgin este pur si mult mai aromat decat celelalte variante de ulei de masline. Urmariti ca eticheta produselor sa contina termeni precum “prima presa” sau “presare la rece”.

Pentru sote

Uleiul de masline si uleiul de susan contin grasimi mononesaturate, sanatoase pentru inima care rezista gatirii la temperaturi foarte inalte, dar si temperaturi medii. In plus, uleiul de sunan aduce si o savoare aparte.

Pentru grill si prajit

La prajit sunt indicate uleiurile cu grasimi polinesaturate, asa cum sunt uleiul de canola sau cel de seminte de struguri. Un alt avantaj este ca nu scot fum.

Pentru dressing-ul salatelor

La salate se pot folosi la fel de bine uleiul de masline extravirgin precum si alte tipuri. Insa n-ar fi rau sa incercati si uleiul din seminte de in. Este bogat in acizi grasi omega-3 si aduce beneficii similare consumului de peste. Asa ca, atunci cand preparati un vinaigrette amintiti-va de uleiul din seminte de in.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Foto: sanatate.acasa.ro

     
Tag-uri: uleiuri, gatit, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii