A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719811635.5366.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cele mai sanatoase condimente
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-08-2015, ora 12:08

Cele mai sanatoase condimente

Articol de Madalina Irimia
Condimentele dau gust mancarurilor, bauturilor si altor preparate din bucatarie. in plus, ele sunt extrem de sanatoase si au fost folosite de secole pentru mentinerea unei stari de sanatate si vitalitate.

Iata cateva dintre cele mai sanatoase condimente, care nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie, ele sunt adevarate medicamente naturale.

Cele mai sanatoase condimente – aurul indian, cel mai sanatos condiment din bucatarie

Turmericul este denumit si “aurul indian”, datorita proprietatilor sale uimitoare: este un antiinflamator comparabil cu cele de sinteza, precum ibuprofenul, despre care se stie ca are diverse efecte secundare; fluidizeaza sangele; previne si trateaza orice forma de cancer si are rol important in reglarea sistemului imunitar, pe care il face mai util in lupta cu bolile autoimune si alergice. Acestea au fost descoperite in urma studiilor numeroase recente asupra curcuminei, principiul activ de baza din turmeric. Se utilizeaza in supe, orez, sosuri de casa si da o culoare galben intens foarte frumoasa.

Cele mai sanatoase condimente – hreanul, folosit pentru tratarea anemiei, dar si in curele de slabire

Un alt condiment folosit de secole de stramosii nostri, dar care astazi nu mai este la moda, din pacate, este si hreanul. Acest condiment este incredibil de rezistent, creste si in perioadele secetoase, dar rezista si la temperaturi de minus 20-30 de grade. Este excelent pentru tratarea anemiei la copii. Radacina de hrean se taie rondele si se acopera cu miere. Siropul se administreaza copiilor zilnic, cate o lingura. Trateaza boli precum: bolile de stomac, de ficat, astmul si chiar reumatism. Se poate face ceai din hrean pentru raceli si gripe in anotimpul rece. De asemenea, cei care sufera de paradontoza, pot mesteca radacina de hrean zilnic, acesta mareste afluxul de sange la nivelul gingivitei.

Cele mai sanatoase condimente – ghimbirul si piperul, cele mai sanatoase printre condimentele iuti

Ghimbirul, un alt condiment minune, este cel mai bun remediu natural pentru starile de greata si voma, inclusiv cele din sarcina, date de raul de masina sau de mare. Este tonic si calmant al sistemului digestiv, amelioreaza durerile reumatice si este totodata si anticancerigen. Se foloseste in preparatele de peste sau carne pentru o aroma deosebita, iute si racoritoare. Dar cel mai bine se foloseste in ceaiuri, limonade, budinci sau prajituri. De asemenea, ghimbirul este foarte bun pentru dezinfectarea apei. Apa nepotabila se fierbe cu a bucata de ghimbir taiat marunt timp de 5 minute, apoi se lasa 20 de minute. Se strecoara apa si se bea fara probleme.

Piperul este mai nou folosit nu doar in bucatarie, dar si in unele produse farmaceutice. Asta datorita proprietatii sale remarcabile: creste de mai multe ori absorbtia celorlalte substante prezente alaturi de el in tubul digestiv. in plus, este un tonic si un dezinfectant excelent si se poate folosi si in diverse cocktailuri naturale foarte sanatoase.

Continuarea aici.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii