A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1728174395.0757.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cele mai romantice orase din lume pentru indragostiti
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-02-2012, ora 18:01

Cele mai romantice orase din lume pentru indragostiti

Articol de Madalina Irimia

Ca sa mai uitam de aceasta iarna cumplita, acum, in ajunul zilei indragostitilor, va propunem o calatorie, fie ea si imaginara, prin cele mai romantice orase ale lumii. Iar cei care considera ziua indragostitilor o sarbatoare de import, pot alege unul dintre aceste orase, ca destinatie pentru dragostea lor, si de Dragobetele nostru.

Lumea este plina de destinatii romantice. Desi Parisul este considerat ideal pentru indragostiti, mai sunt si alte optiuni, mai exotice, unde peisajul, arhitectura si deliciile culinare pot intretine focul pasiunii sau deveni chiar locul unei cereri in casatorie.

Calitatile care dau romantism unui oras sunt subiective, desigur. Pentru unii, nimic nu egaleaza Buenos Aires, cu cluburile sale de tango si restaurantele sofisticate. Altii cauta farmecul arhitecturii medievale si efervescenta de dimineata de pe strazile principale ale oraselor vechi. Puteti aprecia delicii culinare, ruine mangifice, cluburi de noapte fabuloase sau stradute medievale; orasele romantice au un singur lucru in comun - va hranesc dragostea.

Paris, Franta

Cu atractii turstice precum Turnul Eiffel si romanticele gradini Tuileries, farmecul Parisului este dat si de atractiile cotidiene, de spectacolul strazii, de intrarile de la metro in stil Art Nouveau, dar si de celebrele specialitati de patiserie si ciocolata.

Kyoto, Japonia

Templele Zen din lemn, gradinile luxuriante, ceainariile si palatele vechi fac din Kyoto una dintre destinatiile cele mai minunate si linistite din Japonia. Datorita abundentei sale de ciresi, fostul oras imperial este deosebit de frumos, primavara, cand pomii mentionati sunt in plina floare. Aici va puteti declara dragostea delectandu-va cu file de baracuda si sashimi servit pe petale de crizantema.

Jaipur, India

Cunoscut sub numele de "Orasul roz", datorita culorii cladirilor sale, Jaipur este orasul cu palate superbe si forturi uimitoare. Ca majoritatea oraselor din India, este, de asemenea, aglomerat si haotic, dar forfota ii sporeste farmecul si creeaza o sarbatoare a simturilor.

Buenos Aires, Argentina

Orasul combina grandoarea lumii vechi cu nelipsitul tango si viata fabuloasa de noapte din cluburile si restaurantele de lux.

New York, SUA

New Yorkul este demn de toate adjectivele hiperbolice care i se atribuie. Incitant, zapacitor, cerand atentie si oferind surprize la fiecare colt de strada, orasul este indiscutabil capitala spirituala a Americii la capitolele moda, alimentatie, cultura si romantism.

Istanbul, Turcia

In acest oras cosmopolit, moscheele, palatee si gradinile se imbina cu bazarurile, galeriile de arta si cluburile de noapte. Aici veti intalni un amestec legendar de culturi, de senzatii olfactive si gustative, pentru care legendara capitala a Turciei isi merita porecla de oras al dorintelor lumii.

Roma, Italia

Dincolo de Piata Spaniei, de Coloseum, de Vatican sau de Forumul Roman, Roma este renumita si pentru celebrele trattorias si excelentele sale paste. Aici, puteti cere mana iubitei la Fontana di Trevi.

Shanghai, China

Dinamic, rapid, antrenant, orasul este extrem de concentrat pe viitor. Isi traieste insa trecutul bogat cu manastiri budiste si case vechi, intr-un fascinant contrast cu zgarie norii si barurile moderne, aglomerate, unde puteti gusta si celebrii lor taitei.

Dubrovnic, Croatia

Cu strazile si catedralele sale medievale si celebrul biban de litoral, este usor sa ne dam seama de ce orasul a fost poreclit de poetul englez Lord Byron "perla Adriaticii". Va puteti pierde pe strazile pietruite din orasul vechi cu tarabele pline de atractii, dar gustati neaparat carnatii traditionali si fructele de mare culese pe loc si aduse chiar din barca.

Viena, Austria

Orasul imbina frumusetea palatelor clasice, a pietelor si arhitecturii secolelor al XVII-lea si al XVIII-lea cu galerii de arta si muzee contemporane, magazine fabuloase de mobila si restaurante avangardiste.

Bruges, Belgia

Bruges este unul dintre cele mai vizitate orase medievale din Europa. Cu canalele sale si catedralele gotice, este extrem de linistit iarna, cand puteti patina pe canalele inghetate pentru a va incalzi apoi in localurile populare si accesibile.(ziare.com)

     
Tag-uri: orase, romantism
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii