ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-08-2015, ora 12:28

Cele mai periculoase alimente pe care le poti manca dimineata

Articol de Madalina Irimia
Micul dejun este foarte important, dar trebuie sa fii foarte atenta ce contine prima masa a zilei. Vezi ce nu ar trebui sa nu mananci niciodata dimineata.

Cereale cu mult zahar

Cerealele integrale sunt cea mai buna alegere la micul-dejun, insa cele care au o cantitate mare de zahar ar trebui evitate. Sunt foarte bogate in zaharuri si sarace in fibre, astfel ca, in timpul zilei, te vei confrunta cu scaderi subite ale glicemiei. In aceste conditii, simti nevoia sa mananci dulciuri, te ingrasi si te expui riscului de a suferi de boli grave, precum diabet sau chiar cancer.

Cafea cu arome

Cafeaua intra pe lista de alimente sanatoase, insa trebuie bauta simpla. in cazul in care iti plac bauturile cu cofeina ceva mai sofisticate, tine cont ca, odata cu ele, consumi si aditivi din lapte, zahar sau sirop, potrivit msn.com. Nutritionistii sustin ca, desi aceste bauturi iti dau o stare de bine la inceput, nu contin fibre si proteine suficiente pentru a te mentine energica pe timpul zilei.

Carnati sau bacon

Carnea este bogata in proteine, insa consumata procesata este nesanatoasa, din cauza nivelului mare de grasimi saturate si colesterol. Un studiu a aratat ca oamenii care includ in alimentatie produse din carne procesata au un risc mai mare cu 44% de a muri prematur.

Suc de fructe

Sucul de fructe natural este plin de nutrienti, insa cel din comert contine o cantitate mare de zahar. Daca nu il prepari acasa, ai putea la fel de bine sa iti iei sucuri carbogazoase.

Paine alba

Potrivit cercetatorilor de la scoala de Sanatate Publica Harvard, produsele din cereale procesate au o cantitate mica de nutrienti si cresc riscul de diabet si obezitate. Alege produse de panificatie din cereale integrale! iti dau senzatia de satietate si te protejeaza de boli grave.

Iaurt cu fructe

Iaurtul cu fructe din magazine contine mult zahar, dar si multe ingrediente artificiale. O metoda sanatoasa este sa adaugi fructe in iaurt simplu.

Produse de panificatie

Un corn cu ciocolata ori o briosa poate parea o alegere buna dimineata, insa adevarul este ca senzatia de satietate pe care o simti dupa este falsa. Intr-un timp foarte scurt iti va fi din nou foame, din cauza nivelului ridicat de zahar pe care il contine.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii