ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-03-2012, ora 12:13

Cele mai mici masini din lume – GALERIE FOTO

Articol de Madalina Irimia

Noua tendinta de eficientizare a consumului vehiculelor a facut posibila trecerea de la gigantii consumatori de combustibil la automobilele tot mai mici ca dimensiune, cum sunt Volkswagen Up! si Toyota iQ.

Cel mai mic vehicul in productie in momentul acesta este Tata Nano, care masoara doar 3,09 metri lungime si 2,23 metri in diagonala, scrie Gizmag.

Produsa initial de Peel Engineering Company, Peel P50 este o masina de mici dimensiuni pe trei roti, cu o portiera, un singur far si un stergator de parbriz. Propulsat de un motor mic si cuplat la un schimator manual in trei trepte, masina poate atinge o viteza maxima de 61 km/h si nu are marsarier.

Modelul original al Peel Engineering Company s-a dizolvat in 1974, dar in 2010, Gary Hillman si Faizal Khan au pus bazele unei noi companii cu acelasi nume in Marea Britanie, dand drumul unei noi linii de productie pentru replica la P50.

Compania ofera azi atat modelul electric, cat si cel pe benzina, folosind tiparul original al motorului. Modelul electric trebuie alimentat la o sursa de curent continuu, iar bateria detasabila ofera o autonomie de 30 kilometri. Ambele modele pot ajunge la viteza maxima de 61 km/h.

Dar P50 nu este numai singurul model pitic al companiei Peel Engineering care se bucura din nou de atentia publicului.

O replica a modelului cu o carcasa in forma de bula, initial produsa intre 1965 si 1966 si vanduta cu aproximativ 301 dolari, a intrat, de asemenea, intr-un ciclu limitat de productie. La fel ca si P50, modelul Trident este o masina pe trei roti, cu un motor de aceesi capacitate. Cu toate acestea, la 1,82 metri lungime si 1,06 metri diagonala, Trident a fost conceput cu doua locuri – sau cu un scaun si un cos de cumparaturi detasabil.

Sursa: Financiarul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii