A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662192.4517.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cele mai mari inegalitati ale sistemelor educationale din UE
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-01-2013, ora 17:07

Cele mai mari inegalitati ale sistemelor educationale din UE

Articol de Madalina Irimia

"Mediile nationale adesea ascund realitati neplacute la nivel local si regional". Aceasta a fost principala concluzie a raportului UE, care arata ca in pofida angajamentelor asumate de statele UE pentru promovarea echitatii in domeniul educatiei, continua sa existe disparitati geografice mari in ceea ce priveste oportunitatile si rezultatele educationale, de la un stat membru la altul, dar si pe teritoriul aceluiasi stat membru.

Regiunile care inregistreaza proportia cea mai ridicata de persoane cu un nivel scazut de calificare formala (cel mult invatamant prescolar, primar sau secundar inferior) se situeaza, in cea mai mare parte, in Europa de Sud si, in special, in Portugalia si Spania. In schimb, regiunile in care oamenii dispun de un nivel superior de calificare se situeaza, in cea mai mare parte, in Regatul Unit, precum si in Europa Centrala si de Est.

Regiunile care inregistreaza proportia cea mai ridicata de persoane cu calificari in invatamantul tertiar se situeaza, in cea mai mare parte, in Regatul Unit, Belgia si Tarile de Jos, dar si in nordul Spaniei si in Cipru. In schimb, regiunile cu proportia cea mai scazuta se situeaza in Italia, Portugalia si in centrul si estul Uniunii Europene2

Regiunile UE cu proportia cea mai ridicata de „elevi si studenti inscrisi la toate nivelurile de invatamant, ca procentaj din populatia totala” sunt concentrate in nordul si vestul UE, in special in Finlanda, Suedia, dar si in Belgia si Irlanda. Regiunile care inregistreaza proportia cea mai scazuta se situeaza, in special, in partea de est a Germaniei, in nordul Italiei si in Europa de Sud-Est, dar si in nord-vestul Spaniei si in Portugalia.

Integral pe capital.com

Foto: cursdeguvernare.ro

     
Tag-uri: educatie, sistem, UE
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii