ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-08-2016, ora 09:02

Cele mai grave greseli pe care le pot face sefii si angajatii la locul de munca. Ce sfaturi ne dau psihoterapeutii

Articol de Madalina Irimia

Uneori, dezamagirea incepe sa iti dea tarcoale, te simti neinteles, iar job-ul nu mai reprezinta locul spre care care iti indreptai pasii cu placere. Totul incepe atunci cand ti se pare ca munca ta nu e apreciata, ca seful te critica prea mult, ca nu ai pe nimeni de partea ta, ca nu te afli printre favoriti in cea mai importanta competitie, desi startul nu a fost inca dat. Suferinta emotionala este o stare subiectiva, dar ea poate avea la baza numerosi factori.

Desi conteaza feedback-ul pe care il primim de la ceilalti, esential este modul in care ne raportam la propriile noastre trairi si alegem sa luptam cu ele, asta daca nu vrem sa devenim prizonierii unei depresii greu de depasit. Depresia nu apare peste noapte. Conteaza atitudinea fata de evenimentele care se intampla, chiar si la job, si constientizarea, asumarea impactului.

“Multi plusam foarte mult, fie pe partea negativa, fie pe cea pozitiva. Consideram ca starea de fericire este conditionata de diferiti factori externi, de persoanele din jurul nostru, dar este fals. Starea noastra de fericire tine de noi si relatia cu noi insine. Celelalte lucruri sunt doar ciresele de pe mici tortulete de care ne putem bucura si pe care le putem degusta, dar cam atat”, spune psihoterapeutul Jeni Chiriac pentru Gandul.

''Ritmul trepidant in care se misca societatea actuala, iluzia continua ca viata trece pe langa noi, ca nu stim care e rostul nostru, toate acestea pot determina aparitia unor confuzii in ceea ce priveste imaginea propriei persoane, mergand pana la a nu mai avea energia, dorinta, capacitatea de a recunoaste sau de a intra in contact cu propriile calitati si resurse. Se micsoreaza atunci reusitele si se amplifica neputintele", subliniaza psihoterapeutul Anca Kosina.

Si cand cineva isi analizeaza "lucid" existenta, observa cat de singur este (chiar daca traieste pe langa cineva), cat de nerealizat profesional (chiar daca ocupa functii valorizate social), cat de nemultumit (chiar daca are o viata aparent linistita), cat de nefericit este. Standardele de satisfactie ale vietii au fost marite artificial, oamenii au fost invatati sa-si doreasca continuu mai mult sau sa mearga intr-o anumita directie pentru a obtine ceva la care este aproape imposibil de ajuns.

Continuarea aici

     
Tag-uri: strep, birou, terapie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii