A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719815789.0461.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cele mai de succes hituri din ultimii 10 ani puteau fi scrise si de elevi de clasa a II-a. Concluziile ingrijoratoare ale unui studiu
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-05-2015, ora 10:51

Cele mai de succes hituri din ultimii 10 ani puteau fi scrise si de elevi de clasa a II-a. Concluziile ingrijoratoare ale unui studiu

Articol de Madalina Irimia
Parintii care se lamenteaza ascultand cantecele adorate de copiii lor au probabil dreptate, afirma autorii acestui studiu. Pasionati de muzica, cercetatorii americani au analizat versurile din 225 de cantece care au ocupat primul loc in topul Billboard din Statele Unite din 2005 pana in prezent, utilizand teste standard de determinare a nivelului lexical.

Rezultatele au aratat ca acele piese de succes aveau un nivel lexical corespunzator celui al elevilor de clasa a II-a (copii in varsta de 8-9 ani). in plus, acest nivel lexical mediu a urmat o traiectorie descendenta in ultimii 10 ani.

Genul muzical country cuprinde versurile cu cel mai mare grad de complexitate lexicala, cu un scor de 3,3, urmat de genurile pop si rock (ambele cu un scor mediu de 2,9), in timp ce la polul opus se afla stilurile R&B si hip-hop (scor 2,6). Scorul mai bun obtinut de piesele country se explica si prin faptul ca aceste cantece contin mai putine interjectii precum "yeah" si "oh", noteaza principalul autor al studiului, Andrew Powell-Morse.

Potrivit cercetatorului american, metodologia utilizata se concentreaza doar pe nivelul vocabularului, fara sa tina cont de metafore si de emotiile exprimate in cantecele analizate.

Cantecul care a obtinut cel mai bun scor a fost single-ul "All about Tonight" interpretat de cantaretul country Blake Shelton. Totusi, aceasta analiza nu reprezinta un studiu filosofic de amploare, intrucat piesa respectiva, lansata in 2010, reprezinta de fapt o oda adusa petrecerilor si serilor petrecute intre prieteni in timpul carora se consuma mult alcool.

Trupa rock Red Hot Chili Peppers a ocupat locul al doilea, cu "Dani California", o piesa despre aventurile unei tinere din sudul american a carei viata este complet busculata dupa ce se muta in California.

Pe locul al treilea se afla single-ul "Animal I Have Become" al trupei Three Days Grace.

Ca o ironie a destinului, la polul opus (al celor mai proaste cantece) se afla un single al aceleiasi trupe canadiene de metal Three Days Grace, intitulat "The Good Life", singurul din aceasta analiza care nu a reusit sa obtina nici macar scorul minim de nivel lexical pentru un copil de clasa I.

Grupul Maroon 5 are la randul sau o clasare extrem de slaba cu single-ul sau de mare succes din 2011 "Moves like Jagger", insa trupa californiana isi salveaza oarecum onoarea cu un alt cantec de succes, "She will be loved", care a reusit sa se claseze in Top 10.

Katy Perry, un idol al adolescentilor americani, are si ea un cantec bine plasat si un altul prost plasat in aceste clasamente. "Wide Awake" figureaza printre cele mai simpliste, iar "E.T." printre cele mai inteligente.

In clasamentele pe genuri muzicale, Eminem este lider in topul artistilor rap si hip-hop, Carrie Underwood in cel al artistilor country, Nickelback ocupa primul loc in topul trupelor rock, iar Mariah Carey a obtinut cel mai mare scor in topul artistilor pop.

Sursa: gandul.info
     
Tag-uri: versuri, cantece, studiu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii