ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-04-2015, ora 10:42

Cele mai ciudate obiceiuri din lume

Articol de Madalina Irimia
Cei care pleaca in calatorii trebuie sa se informeze tot timpul in legatura cu obiceiurile din locurile pe care le viziteaza, pentru a nu avea probleme in vacanta.

De la obiceiuri legate de cum se serveste masa si pana la obiceiuri de nunta, turistii trebuie sa cunoasca traditiile locurilor vizitate si sa se adapteze la ele.

Mai jos, va prezentam cateva obiceiuri cel putin ciudate:

Cei care nimeresc la o nunta in Suedia, trebuie sa se obisnuiasca sa respecte unul dintre cele mai amunzante obiceiuri de nunta. De fiecare data cand mirele sau mireasa se ridica de la masa pentru a merge la toaleta, partenerul este sarutat de invitati. Ne intrebam cati miri se abtin doar pentru ca proaspata sotie sa nu fie sarutata de toti barbatii de la masa… de nenumarate ori?

In Maharashtra, India, este o practica des intalnita, cea in care copiii sunt aruncati de la 15 metri inaltime, din varful unui templu. Potrivit traditiei, asta intareste vigurozitatea si inteligenta copilului, precum si faptul ca-i asigura noroc in anii maturitatii sale. Potrivit aceleiasi traditii, exista mereu oameni la baza templului care sa prinda copiii. Pentru turistii care nu cunosc acest obicei, momentul in care ar vedea copiii aruncati ar putea fi un adevarat soc.

Cei care ajung in Papua Noua Guinee, trebuie sa fie pregatiti psihic sa intalneasca oameni de toate varstele cu niste modele pe piele. Exista cateva triburi pe malurile raului Seki care au cele mai dureroase metode de trecere de la copilarie la viata de adult. Tinerii de acolo sunt obligati sa treaca prin chinuri groaznice de umilire si de taiere a pielii de pe spate in mii de bucatele, pentru a da aspectul pielii de crocodil.

Integral aici.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii