ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-09-2016, ora 21:04

Cele mai ciudate boli din lume

Articol de Madalina Irimia
Cheagurile de sange provocate de aranjatul patului, amnezia de dupa sex, text neck ori leziuni cauzate de suflatul nasului se afla pe lista celor mai bizare afectiuni ale acestui secol. Cat de predispus esti la astfel de boli, dar si ce trebuie sa faci pentru a sta departe de ele afli aici.
Cele mai ciudate boli din lume. Cercetatorii americani au anuntat recent descoperirea unei noi maladii pe care au intitulat-o „text neck” (dureri ale gatului provocate de postura aplecata mereu asupra ecranului telefonului mobil, n.r.), potrivit dailymail.co.uk. Astfel, mentinerea posturii cocosat asupra unui ecran de telefon duce la aparitia unor tensiuni prelungite asupra gatului, ceea ce in cele din urma poate conduce la nevoia unei interventii chirurgicale. Aceast noua boala ii afecteaza pe oamenii care petrec ore in sir cu capul aplecat, concentrandu-se asupra ecranului telefoanelor mobile.

Specialistii atrag atentia si asupra suflatului nasului, care poate provoca in unele cazuri rupturi ale muschiului inimii ori fracturi osoase. Un exemplu elocvent ni-l prezinta medicii de la Birmingham City Hospital, care au raportat cazul unei femei in varsta de 20 de ani. Aceasta si-a suflat nasul atat de tare, incat presiunea creata i-a provocat o fractura a craniului. Din fericire femeia si-a revenit dupa cateva zile de odihna si tratament cu analgezice. Medicii germani au raportat un caz la fel de ciudat, in care un batran a suferit o mica ruptura a peretelui inimii in momentul in care a vrut sa-si sufle nasul, din cauza cresterii bruste a tensiunii arteriale. Tot o ciudatenie s-a pretrecut si in Statele Unite, unde o femeia s-a prezentat la spital cu pleoapele ochiului drept umflate dupa ce a incercat sa-si curete nara dreapta sufland puternic, in timp ce nara stanga o blocase cu degetul.

Aranjarea unui cearsaf pe pat poate fi la fel de periculoasa. Pare incredibil, dar medicii avertizeaza ca miscarile repetate ale incheieturilor mainilor in procesul de a face un cearsaf sa cada peste marginea patului duc la formarea de cheaguri in principala vena care alimenteaza bratul cu sange.

Muscaturile in zona gatului, practicate in timpul actului sexual sunt si ele cat se poate de periculoase, ele putand afecta venele si nervii ce trec prin aceasta regiune. Daca vi se pare greu de crezut, aflati ca in 2011, o femeie in varsta de 44 de ani a paralizat dupa ce partenerul sau a muscat-o de gat, afectandu-i o artera care alimenta cu sange creierul.

Tot partidele de sex pot provoca si ceea de medicii numesc amnezie post-coitala, care presupune o pierdere completa a memoriei in urma unui act sexual mai intens. in acest sens, un raport publicat in Revista de Psihiatrie si Neurologie din Japonia, in 1993, relateaza cazul unei femei care si-a pierdut complet memoria dupa o partida de sex. Pacienta si-a revenit dupa sase ore.

Una dintre teoriile oferite de medici pentru acest tip ciudat de amnezie este ca actul sexual duce la o crestere a tensiunii arteriale, care apoi scade foarte rapid, fapt ce duce la o alimentare problematica cu oxigen a creierului.

Sursa huff.ro
     
Tag-uri: boli, ciudat
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii