ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
07-04-2013, ora 18:00

Cele mai bune solutii de finantare a achizitiei unei masini

Articol de Madalina Irimia

Daca vrem sa finantam cumpararea unei masini printr-un credit auto, e bine de stiut ca acesta este doar cu putin mai ieftin decat creditul de nevoi personale, dar presupune instituirea de gaj pe masina si un anumit avans.

In mod normal, achizitia unei masini noi ar trebui facuta printr-un credit auto, care, datorita gajului instituit pe masina, ar trebui sa fie semnificativ mai ieftin decat un credit negarantat, cum sunt cele de nevoi personale. Ciudat este ca diferenta de cost fata de creditele negarantate este destul de mica, chiar si in cazul in care pe langa garantie se percepe un avans de 15%-20%. Asta inseamna ca garantia auto, chiar daca vorbim de o masina noua initial, este aproape nula pentru banci.

Daca dorim sa finantam prin credit auto un automobil de 15.000 euro (cu toate taxele), observam ca in piata sunt doar doua oferte care pot acoperi integral valoarea masinii (nu presupun avans minim) - de la BRD si UniCredit, potrivit finzoom.ro. Restul bancilor percep la creditele auto un avans de peste 15% din valoarea masinii.

Integral pe capital.ro

Foto: arhivafoto.ro

     
Tag-uri: achizitie, masina, credit
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii