ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-12-2013, ora 13:01

Cele mai bune si cele mai proaste joburi de Sarbatori

Articol de Madalina Irimia

Sarbatorile ofera ocazia unui castig suplimentar pentru foarte multi romani, in timp ce pentru altii serviciul inseamna un stres suplimentar in aceasta perioada.

Recrutarile pentru joburile specifice sfarsitului de an au inceput inca din luna noiembrie. O parte dintre angajatori isi suplimenteaza numarul angajatilor temporari in luna decembrie pentru a face fata cresterii de volum.

Printre cele mai interesante posturi pentru cei care vor sa castige un ban in plus sunt cele de Mos Craciun sau de animatori in mall-uri si la petrecerile pentru copii.

Cofetarii, decoratorii de vitrine, clientii misteriosi, instructorii de schi sau alpinistii pentru decorari de cladiri pentru Craciun sunt alte posturi sezoniere relativ bine platite in raport cu munca prestata si fara un nivel ridicat de stres.

Si agentii de vanzari din magazinele de electrocasnice sau din servicii incaseaza bonusuri semnificative in aceasta perioada.

Printre posturile mai putin atractive sunt cele de promoteri, mai ales daca ofertele publicitare se distribuie in aer liber.

In lista celor mai stresante joburi din perioada sarbatorilor sunt cele de casieri de supermarket si operatori de call-center, care au un program prelungit si un volum de munca peste normal, iar bonusurile extra-salariale sunt mici.

Nici agentii de paza, soferii din transportul public, taximetristii sau angajatii din serviciul deszapezire nu au o viata usoara in zilele de la sfarsitul anului.

Sursa: realitatea.net

Foto: juicewithjunior.blogspot.com

     
Tag-uri: joburi, sarbatori, bani
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii