ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-05-2016, ora 08:54

Cele mai bune momente ale zilei pentru alimentele tale preferate

Articol de Madalina Irimia
Stii ca alimentele pe care le consumi au impact asupra starii tale de sanatate, dar stiai ca si momentele in care le consumi conteaza? De fapt, potrivit mai multor studii, daca mananci anumite alimente in momentele potrivite de-a lungul zilei vei obtine beneficiile maxime pentru sanatatea ta.

Iata cele mai importante reguli de sincronizare intre diferiti nutrienti si diferite momenteleale zilei. Urmeaza aceste reguli si transforma-ti obiceiurile alimentare!

Ciocolata neagra

Mic dejun

Daca optezi pentru cateva patratele de ciocolata la micul dejun vei oferi organismului tau o doza excelenta de antioxidanti. Antioxidantii esentiali sunt vitaminele A, C, E si betacarotenul. Ei incetinesc procesul de imbatranire si protejeaza organismul de cancer, boli de inima si poluare. Ajuta la intarirea sistemului imunitar si la cresterea rezistentei organismului in fata infectiilor.

Gustare

Daca mananci mai mult de 25 de grame de ciocolata neagra zilnic, organismul tau incepe sa transforme excesul in depozite de grasime. Ciocolata neagra cu peste 70% cacao are un index glicemic relativ scazut (20 – 25), in schimb ciocolata calda sau ciocolatele-surogat au un index glicemic foarte ridicat, peste 60. Indexul glicemic ridicat al acestor produse zaharoase poate afecta functionarea pancreasului, fortandu-l sa secrete cantitati mari de insulina, in timp scurt, epuizandu-i astfel functia de a mentine constanta concentratia zaharului (glucozei) in sange.

Carne

Pranz

Carnea este o sursa foarte buna de fier, iar proteinele sunt esentiale unei bune stari de sanatate, deoarece furnizeaza aminoacizi esentiali care nu pot fi sintetizati de catre organism, ci trebuie luati din alimente. Deficienta de fier este semnalata prin oboseala, lipsa de energie si senzatie de lesin. Carnea rosie, ficatul, inima si rinichii sunt surse bogate in fier. Alege prioritar peste, pui, curcan, vita si, rar, carne de porc.

Cina

Digestia carnii dureaza pana la 5 ore.C onsumul de carne rosie seara iti va perturba somnul, din cauza ca stomacul tau se va lupta sa digere aceste alimente. Nu trebuie sa eviti total consumul de proteine seara, dar asigura-te ca optezi pentru portii mici de carne de curcan slaba sau pentru un iaurt.

Continuarea pe csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii