ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
05-07-2012, ora 08:06

Cele 4 tipuri de personalitate care iti fac viata grea la birou

Articol de Cristian Amariei

Ca sa ai succes in viata profesionala trebuie sa te intelegi cu cele mai dificile tipuri de personalitate pe care le intalnesti la birou.

Munca in echipa este cu atat mai dificila cu cat oamenii pot fi extrem de diferiti, iar tu trebuie sa te acomodezi cu stiluri de personalitate foarte indepartate unul de altul.

Potrivit site-ului AOLJobs.com, psihologul american Kate Ward descrie in cartea sa "Personality Style at Work" 4 tipuri diferite de personalitate, dupa cum se manifesta acestea in munca in echipa.

1. Stilul direct. Sunt oamenii de actiune, care seteaza obiectivele ce urmeaza sa fie atinse. Acestia nu te menajeaza atunci cand spui ceva ce lor li se pare eronat si sunt dispusi sa intre adeseori in conflict direct. Nu au multa rabdare, nici sensibilitate sau tact.

2. Stilul entuziast. Sunt persoanele care se ambaleaza rapid atunci cand au o idee care lor li se pare buna. Vor neaparat sa-si vada ideea proprie pusa in practica si nu accepta usor criticile care le sunt aduse. Au probleme cu respectarea termenelor-limita si sunt de cele mai multe ori distrati si dezorganizati.

3. Stilul sceptic. Acesti colegi de birou tind sa gaseasca mereu probleme la ideile pe care le propun ceilalti. Pun mereu raul in fata si critica tot ce contine cea mai mica eroare de calcul. Sunt pasivi cand vine vorba de creat lucruri noi si reticenti sa-si dezvaluie sentimentele, asa ca nu stii niciodata ce cred cu adevarat.

4. Stilul sistematic. Sunt oamenii care nu fac nimic pana nu se elucideaza cap-coada cu privire la proiectul respectiv si la responsabilitatile lor. Se misca greu si respecta deadline-ul doar daca muncesc peste program. Te scot uneori din sarite cu supra-organizarea fiecarui pas si cu numarul mare de intrebari care insotesc fiecare miscare.

Sursa: Realitatea.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii