A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727665156.2804.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cel mai usor material creat vreodata este atat de usor incat poate fi asezat pe o floare de cires
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-03-2013, ora 07:27

Cel mai usor material creat vreodata este atat de usor incat poate fi asezat pe o floare de cires

Articol de Madalina Irimia

Oamenii de stiinta de la Universitatea Zhejiang, China, au creat un material sold atat de usor incat poate fi asezat pe o floare fara a-i strivi petalele.

Pentru a obtine materialul, oamenii de stiinta au liofilizat solutii de nanotuburi de carbon si grafen. Astfel, ei au creat un burete de carbon care poate lua orice forma. Materialul cantareste doar 0,16 miligrame pe centimetru cub si are de doua ori densitatea hidrogenului, cel mai simplu dintre toate elementele, fiind mai putin dens decat heliul.

In ciuda infatisarii sale fragile, materialul numit carbon aerogel este extrem de elastic. De asemenea, el se numara printre materialele care au cea mai mare capacitate de absorbtie a uleiului. Daca in general, materialele de acest gen pot absorbi solventi organici care cantaresc de 10 ori mai mult decat propria lor greutate, carbon aerogel poate absorbi astfel de solvanti care au o greutate de 900 de ori mai mare decat a sa.

Integral pe descopera.ro

Foto: news.portal-start.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii