A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818855.6493.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cel mai popular cocktail din lume
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-11-2016, ora 16:12

Cel mai popular cocktail din lume

Articol de Madalina Irimia
Cand intri intr-un bar, care este prima bautura la care te gandesti si pe care te grabesti sa o comanzi cel mai adesea? Iata o intrebare la care poti sa obtii sute sau mii de raspunsuri diferite. Sau sa intrebi niste barmani.

Din perspectiva unui barman, clientii regulati se impart, de obicei, in doua categorii. Cei care stiu ce vor sa comande sau cei care vor sa experimenteze gusturi noi. Au existat si vor exista mereu cocktailuri la moda, insa, in mixologie, cocktailurile clasice par sa fie mereu in trend. Cel putin asta au constatat cei de la Drinks International, dupa ce au stat de vorba anul acesta, cu 100 dintre cei mai cunoscuti barmani din lume. Topul celor mai comandate bauturi enumerate de acestia este dominat, de cateva decenii incoace, de aceleasi retete arhicunoscute: Mojito, Margarita, Dry Martini sau Manhattan. De ani de zile de cand urmaresc astfel de sondaje, schimbari mai apar doar pe podium. Daca anul trecut a fost la moda Negroni, anul acesta se poarta Old Fashioned. Doua treimi dintre barmani l-au numit printre primele trei, iar o treime l-au pus pe primul loc. “Old Fashioned never gets old!”.

A fost pomenit pentru prima data intr-un document pe la 1880. Este vorba despre meniul clubului Pendennis, un gentlemen’s club din Louisville, Kentucky. De-a lungul istoriei sale a cunoscut cateva transformari si variatiuni, insa cea mai cunoscuta reteta este aceasta: puneti un cub de zahar intr-un pahar mic de bar si stropiti-l cu 3-4 picaturi de bitter, adaugati doua-trei lingurite de apa si o bucata de coaja de portocala. Amestecati si zdrobiti totul bine cu un muddler, apoi adaugati o masura de whiskey si doua-trei cuburi de gheata. Apoi amestecati si decorati cu coaja de portocala.

Daca vrei sa bei un Old Fashioned ca la carte, bea-l cu bourbon. Insa nu orice bourbon. Barmanii interogati de Drinks International au spus ca whiskeyul de secara este alegerea cea mai frecventa pentru acest cocktail. Cat despre reteta originala, ea poate si este adesea adaptata dupa gustul clientului. Poti sa aduci in combinatie o masura de lichior de soc, de alune sau de piersica sau poti sa dai plin blender o para, un mar sau o felie de dovleac si sa imbogatesti reteta clasica cu o masura de nectar de fructe.

Ingredientul nelipsit in Old Fashioned este bitterul. Care poate fi clasicul Angostura sau poate fi un bitter artizanal, aromat cu coaja de portocala, cirese, grepfruit, lime, merisoare sau menta. Un bar care se respecta are intotdeauna cateva la alegere.

In Statele Unite multe dintre baruri se lauda cu propria lor reteta de Old Fashioned, care poate include curacao, absint sau tot feluri de tipuri de lichioruri. Cel mai adesea, bautura de baza din reteta este bourbonul sau whiskyul de secara. Insa poti sa il intalnesti facut si cu rom, gin olandez sau cu brandy. Si intotdeauna va fi servit in acelasi tip de pahar, care ii poarta numele. Este vorba despre paharul normal de bar, scurt si rotund, cu un volum de 250-350 de ml.

Sursa: capital.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii