A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1728078177.2076.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cel mai periculos loc turistic din lume
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-02-2012, ora 12:52

Cel mai periculos loc turistic din lume

Articol de Madalina Irimia

Manastirea Huasan se afla pe unul dintre cei 5 munti sacri ai Chinei. Muntele are 5 piscuri, piscul de sud fiind cel mai inalt, 2 160 m. Cunoscut sub numele de “Monarh al Huasan-ului”, piscul de sud este favoritul celor care iubesc cataratul pe munte, unicul mod de catarare fiind o carare de 15 Km cu un singur lant de support.

Cararea incepe la “Scarile Cerului”, un set de scari foarte abrupte, sculptate in roca muntelui si avand de o parte si alta lanturi foarte bine stranse pentru sustinere. Scarile devin din ce in ce mai abrupte pe masura ce cararea duce spre varful piscului. Se ajunge mai intai pe “Creasta Dragonului Negru”, urcand pe o carare foarte abrupta si ingusta, apoi se coboara, tot pe o carare foarte abrupta si ingusta spre trecatoarea Jinsud.

Vantul sau ploaia maresc dificultatea drumului, ca sa nu mentionam si echipamentul vizitatorilor, in special studentii care nu au incaltari speciale pentu catarat, haine calduroase sau orice alt echipament adecvat.

Provincia Shaanxi are numeroase alte atractii care capteaza atentia. Shaanxi este teritoriul Xian, punctul de pornire al vechiului drum al matasii, “Silk Road” si locul unde se afla “armata de teracota”. Deasemenea in aceasta provincie se mai afla 60 de asezari din Paleolitic si Neolitic, 72 de morminte ale imparatilor, 20 de palate imperiale, 2.604 cladiri antice si 1.200 temple si manastiri, destul pentru a satisface apetitul orcarui iubitor de istorie.

Sursa: Financiarul.ro

     
Tag-uri: pericol, traseu, munte, China
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii