A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664204.5575.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cel mai periculos aliment, in viziunea lui Jamie Oliver
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-05-2015, ora 15:07

Cel mai periculos aliment, in viziunea lui Jamie Oliver

Articol de Madalina Irimia
Cu ani de experienta in spate, Jamie Oliver este un maestru in arta culinara ale carui sfaturi sunt urmate milioane de oameni. Asa se face ca Chef-ul britanic trage un semnal de alarma in legatura cu cel mai periculos aliment: zaharul.

Jamie Oliver sustine ca alimentele pe baza de zahar pot provoca o criza de sanatate asemanatoare cu cea cauzata de fumat. “Zaharul este, sigur, urmatorul rau. Este, fara indoiala, urmatorul tutun, iar industria ar trebui sa fie speriata. si ar trebui taxat la fel ca tutunul si ca orice altceva care poate distruge vieti”, a declarat Jamie Oliver, pentru publicatia britanica Daily Mail.

Semnalul lui de alarma se bazeaza si pe studiile care arata ca o treime dintre copiii britanici si doua treimi dintre adulti sunt obezi sau supraponderali, iar numarul persoanelor care sufera de diabet s-a dublat in ultimele doua decenii.

Jamie Oliver, in varsta de 39 de ani, si fundatia de caritate asociata, The Fifteen Foundation, se implica activ in actiuni sociale: din 2002 instruieste persoane tinere dezavantajate pentru a deveni bucatari-sef. De asemenea, restaurantele lui Jamie Oliver s-au inmultit in ultimii ani, pe masura ce renumitul maestru bucatar s-a folosit de celebritatea sa pentru a promova campanii ce militeaza pentru o mai buna alimentatie a elevilor in scoli si pentru angajarea tinerilor in industria alimentara.

Ba mai mult, chestiunile ecologice au ocupat un loc proeminent printre interesele sale. Cartea lui de retete culinare de criza, care ii invata pe cititori cum sa evite sa iroseasca alimentele, a fost promovata de campania Love Food Hate Waste, finantata din fonduri guvernamentale, iar restaurantele sale isi afirma cu tarie angajamentul fata de cauza reciclarii.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii