ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-03-2013, ora 14:44

Cel mai mic „nanolaborator” introdus in corp detecteaza atacul de cord cu 4 ore inainte sa aiba loc! (VIDEO)

Articol de Cristian Amariei

Oamenii de stiinta din Elvetia au conceput cel mai mic implant medical cu senzori multipli din istorie. Cipul ce masoara 14 milimetri in lungime poate masura moleculele de sangele unui organism viu, transmitand rezultatele obtinute catre o aplicatie de telefon sau de tableta. Specialistii anunta ca dispozitivul intitulat „IronIC system” poate detecta atacurile de cord cu cateva ore inainte ca acestea sa aiba loc.

„Minilaboratorul personal” poate analiza concentratia mai multor substante din sange ce indica starea de sanatate a pacientului. Odata implantat sub piele, dispozitivul inventat de cercetatorii elvetieni poate detecta pana la cinci proteine si aminoacizi simultan, transmitand rezultatele direct catre computerul doctorului.

Aceasta metoda va permite oamenilor sa obtina o ingrijire mult mai personalizata decat permit astazi testele de sange traditionale. De asemenea, doctorii vor putea monitoriza pacientii mult mai bine decat o pot face astazi, acest lucru fiind valoros mai ales in cazul persoanelor ce sufera de afectiuni cronice sau care sunt supusi unei cure dechimioterapie.

Integral pe descopera.ro

Foto: realitatea.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii